• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Chinese Takeaway met 5 ingrediënten RECENSIE

Chinese Takeaway met 5 ingredienten

Hou je van chinees koken met weinig ingredienten dan heb je het juiste boek gevonden!

In dit kookboek wordt op een overzichtelijke manier uitgelegd hoe je met 5 ingredienten heerlijke chinese gerechten kunt maken. Hierdoor hoef je niet zoveel ingredienten in huis te hebben dat is erg handig.

Zowel voorgerechten, vleesgerechten, vegetarische gerechten en desserts komen aanbod. Het kookboek is zo geschreven dat er bij elk gerecht precies staat wat je nodig hebt en  hoe lang de bereidingstijd is.

Het leuke is dat er ook een stukje staat geschreven over de schrijver zelf en over  bepaalde bereidings technieken. Van de schrijver Kwoklijn Wan had ik nog geen enkel boek gelezen.

Het enige minpuntje van dit kookboek wat dat ik bepaalde ingredienten niet bij ons  in de supermarkt kon krijgen, daar moest ik toch echt voor naar een toko. Het pluspunt was dat er hele mooie foto's van de gerechten in het kookboek stonden. Dat maakt dat je het gerecht sneller gaat maken.

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten maar de gerechten die in dit Chinese kookboek staan zijn heerlijk.Het is echt een aanrader om dit Chinese kookboek in huis te hebben. Met dit Chinese kookboek creeer je je eigen Chineesrestaurant thuis.

 

 

 

Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (14 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een Chinese maaltijd bereiden met slechts vijf ingrediënten? Ja, dat kan! Kwoklyn Wan laat met 'Chinese Takeaway in 5' zien dat de Chinese keuken niet altijd complex is met duizend-en-een sauzen, specerijen en andere smaakmakers. Het enige dat je nodig hebt uit de voorraadkast is zout, peper, suiker, sojasaus en olie. Ga aan de slag en ervaar het zelf. Van heerlijk geurende tofu-misosoep, dumplings met een vulling van kip, mosselen in zwartebonensaus of gebakken aubergine met miso en sesam. Trek in een snack? Maak eens knapperige wontons. Het enige wat je nodig hebt is: 1. garnalen, 2. varkensvlees, 3. lente-uitjes, 4. waterkastanjes en 5. wontonvellen. Zin in een lekkere hoofdmaaltijd zonder veel moeite? Neem 1. eiermie, 2. oestersaus, 3. biefstuk, 4. knoflook, 5. broccoli. Met de 80 recepten uit 'Chinese Takeaway in 5' breid je je repertoire ‘snel en makkelijk’ echt uit en tover je in een mum van tijd lekker en vers Chinees eten op tafel waar geen maaltijdbox tegen op kan. Of het nu om soep, voorgerechten, snacks of hoofdgerechten gaat, elk gerecht heeft slechts vijf ingrediënten nodig.

Meer info

Toegevoegd door: