• mijn waardering

Chinese takeaway met 5 ingrediënten: authentieke Chinese smaken RECENSIE

Zeg Chinese takeaway en ik zeg jammie! Wij zijn hier thuis namelijk dol op de authentieke Chinese smaken die wij hebben leren kennen tijdens onze reizen naar Taiwan en Hong Kong. Dus wat dat betreft is dit kookboek hier in goede handen.

Toen het boek op de deurmat viel, heb ik het eerst uitgebreid bewonderd. De knalgele kaft met de titel maakt meteen duidelijk wat voor soort boek het is. Ook het binnenwerk ziet er mooi uit. De grote kleurenfoto’s geven een goed beeld van de gerechten en de recepten zijn op een duidelijke en overzichtelijke manier uitgeschreven. Erg fijn is dat er bij ieder recept staat hoe lang de voorbereidingstijd en de kooktijd is. Dat maakt het plannen net wat makkelijker. 

Uiteraard was het al snel tijd om de proef op de som te nemen: verschillende recepten werden uitgeprobeerd en deskundig geproefd. En goedgekeurd! Dit smaakte echt net zoals in het verre oosten. Dus wat dat betreft ben ik in mijn nopjes met dit kookboek.

Wat ik zelf iets minder vind, is het niveau van de recepten. Soms is het wel heel eenvoudig, wat voornamelijk komt doordat de auteur alles met 5 hoofdingrediënten wil maken. Een leuk idee, maar misschien dat een gerecht nog nét iets beter uit de verf komt als er nog een zesde of zevende ingrediënten aan wordt toegevoegd. (Daarbij reken ik de ‘voorraadkast ingrediënten’ uiteraard even niet mee.)

Het concept van Chinese takeaway met 5 ingrediënten is zeker erg leuk. Vooral voor beginnende koks is dit een aantrekkelijk boek. Moeilijk wordt het nooit en je hebt met weinig middelen wel een lekkere Chinese maaltijd op tafel.
 

Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (14 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een Chinese maaltijd bereiden met slechts vijf ingrediënten? Ja, dat kan! Kwoklyn Wan laat met 'Chinese Takeaway in 5' zien dat de Chinese keuken niet altijd complex is met duizend-en-een sauzen, specerijen en andere smaakmakers. Het enige dat je nodig hebt uit de voorraadkast is zout, peper, suiker, sojasaus en olie. Ga aan de slag en ervaar het zelf. Van heerlijk geurende tofu-misosoep, dumplings met een vulling van kip, mosselen in zwartebonensaus of gebakken aubergine met miso en sesam. Trek in een snack? Maak eens knapperige wontons. Het enige wat je nodig hebt is: 1. garnalen, 2. varkensvlees, 3. lente-uitjes, 4. waterkastanjes en 5. wontonvellen. Zin in een lekkere hoofdmaaltijd zonder veel moeite? Neem 1. eiermie, 2. oestersaus, 3. biefstuk, 4. knoflook, 5. broccoli. Met de 80 recepten uit 'Chinese Takeaway in 5' breid je je repertoire ‘snel en makkelijk’ echt uit en tover je in een mum van tijd lekker en vers Chinees eten op tafel waar geen maaltijdbox tegen op kan. Of het nu om soep, voorgerechten, snacks of hoofdgerechten gaat, elk gerecht heeft slechts vijf ingrediënten nodig.

Meer info

Toegevoegd door: