• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Wedden dat ik blijf RECENSIE

Ik was door het dolle heen toen ik werd uitgekozen om als VIP-lezer mee te doen aan de Chicklit leesclub met het boek van de opkomende feelgoodschrijver, Marijke Vos. Ik heb een leuke tijd met de andere clubleden gehad.

Debby is niet echt gelukkig. Ze haat het leven in de Randstad waar ze dag in, dag uit te maken heeft met files. Ze heeft een vriendje, Stijn, maar ze denkt dat er toch geen toekomst in zit. Waarom zou ze dan niet met zus Hilde de stoute schoenen aantrekken en naar het platteland verhuizen waar ze in een tragere tempo van het leven kunnen gaan genieten?

Hilde weet het niet. Pieter, haar man heeft een goede baan in de stad. Zijzelf werkt parttime waardoor ze toch veel tijd met kleuter Koosje en peuter Suus kan doorbrengen. Maar is de drukke stad met alle vervuiling en drukte de beste plek voor haar gezin? Na maanden piekeren, hakken ze de knoop door. Hilde koopt een oude apotheek, compleet gerenoveerd. Debby pakt het iets avontuurlijker aan en koopt een vervallen boerderij. Het ziet er nu niet uit, maar ze weet dat ze daar haar stiekeme droom kan realiseren: een alpacaboerderij!

Hilde en Debby worden niet door iedereen met open armen ontvangen. De norse manager van de plaatselijke supermarkt zou mij eraan toe zetten om zelf groente te gaan kweken en kippen houden voor eieren en vlees. Of dure bestellingen helemaal uit de stad te laten bezorgen, alles om geen contact met hem te hebben. Hilde’s buurvrouw is een verhaal apart, maar haar tienerdochter Sterre wordt meteen Koosje’s beste vriendin.

Het leuke van Vos is dat ze zich focust op een paar dorpsbewoners die enorm worden uitvergroot. Dat heeft zij ook eerder gedaan in ‘Van Chanel naar Flanel’ en ‘Het staat in de sterren’ waar het dorpje Rainbow Lake, Canada centraal staat. Daardoor krijg je het idee in het dorp zelf te wonen en de gebeurtenissen mee te maken. Ik voelde een sterke liefde voor enkele dorpsbewoners en zelfs de dieren.

Debby roept de (betaalde) hulp van de dorpsbewoners in en ze werken keihard om de vervallen boerderij op te knappen. Ze heeft ook nog alpaca’s nodig. Wat een gelukkige toeval dat de sexy én vrijgezelle dierenarts Rogier zo zijn connecties heeft.

Net als Debby zich gesetteld voelt en voorzichtig de relatie tussen haar en Rogier aftast, komt haar verleden terug om haar heden en toekomst te beïnvloeden. Ondertussen hebben Hilde en Pieter ook last van de verhuizing en het doordeweeks op afstand van elkaar zijn. Er ontstaat een heuse huwelijkscrisis. En wat heeft de nieuwe baas van Hilde, Sjors daarmee te maken?

Ik heb enorm genoten van dit nieuwste boek van Marijke Vos. Ik kende bijna al haar vorige verhalen wel, dus ik had hoge verwachtingen. Die worden niet alleen waargemaakt, maar zelfs overtroffen. Ik zou een vervolg erg leuk vinden. Ik wil nog geen afscheid nemen van Abel en Koosje, van Dolly, Elvis en de rest. ‘Wedden dat ik blijf’ is een feelgood roman die met een aparte verhaallijn je een warm gevoel in het hart geeft en een grote glimlach op het gezicht. Zeker een aanrader voor een (thuis)vakantie. Ik geef dit boek 4½ hartjes.

Wedden dat ik blijf

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

  Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt: vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. Maar wat Debby nog het meest bezighoudt is die ontzettend leuke dierenarts…

Meer info

Toegevoegd door: