• mijn waardering

Top thriller van een Deens auteurs duo! RECENSIE

Hoogzomer van Kim Faber & Janni Pedersen, een zeer aangename kennismaking met dit Deense auteurs duo. Lijkt mij heel moeilijk om samen een boek te schrijven, erg benieuwd hoe ze dat doen, ieder een hoofdstuk? Als lezer herken je niet wie welk hoofdstuk heeft geschreven.

Je maakt kennis met Martin Junckersen, 59 jaar oud, recent gescheiden en net overgeplaatst naar de afdeling Zware Criminaliteit van het hoofdbureau in Naestved. Samen met zijn collega Nabiha onderzoeken ze de moord op een advocaat in het stadspark. De ex-vrouw van Martin, Charlotte, is journaliste en krijgt een anonieme tip over de terroristische aanslag in Kopenhagen een paar maanden eerder. Martin geeft aan hier niet aan mee te willen werken, zijn voormalige partner op het werk, Signe, gaat wel samen met Charlotte op onderzoek uit, met gevaar voor eigen leven!

Een heel goed plot, je volgt eigenlijk twee verhaallijnen vanuit drie perspectieven, dat zorgt ervoor dat de thriller vlot leest en je graag wilt doorlezen hoe beide zaken worden opgelost. De structuur is erg duidelijk doordat de hoofdstukken afwisselend vanuit de drie hoofdpersonen worden verteld.

Ik heb deel 1, Winterland, (nog) niet gelezen maar dit tweede deel is prima als standalone te lezen.

In het begin moest ik even wennen aan de diverse personen maar deze thriller leest makkelijk weg, een spannend verhaal, lastig weg te leggen. Ieder hoofdstuk eindigt met een zin of opmerking waardoor je graag nog een hoofdstuk extra leest. Een mooie afwisseling tussen de hoofdpersonen, zowel zakelijk als hun privé leven.

De karakters evolueren niet echt maar je leert ze wel zowel zakelijk als privé kennen. Het verhaal loopt van 31 juli tot en met 11 augustus, het leek een beetje op een filmscript en is wellicht te kort om de karakters meer uit te diepen. De schrijfstijl is gedetailleerd en lijkt op een script voor een film of TV-serie.

Een heel goed plot, je volgt eigenlijk twee verhaallijnen vanuit drie perspectieven, dat zorgt ervoor dat de thriller vlot leest en je graag wilt doorlezen hoe beide zaken worden opgelost. De structuur is erg duidelijk doordat de hoofdstukken afwisselend vanuit de drie hoofdpersonen worden verteld.

Hoogzomer

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    DE WAARHEID ACHTERHALEN KAN LEVENSGEVAARLIJKE GEVOLGEN HEBBEN…

    Inspecteur Martin Juncker is verbitterd over zijn degradatie naar een klein politiebureau in het saaie provinciestadje Sandsted. Maar heel lang heeft hij niet om daarbij stil te staan, aangezien er een advocaat vermoord wordt in het stadspark en híj het onderzoek moet leiden.

    In Kopenhagen onderzoekt journaliste Charlotte Junckersen een anonieme tip: de terroristische aanslag die een paar maanden eerder plaatsvond, had wellicht voorkomen kunnen worden. Haar man, Martin Juncker, weigert zich erover uit te laten uit angst dat hun levens in gevaar komen. Rechercheur Signe Kristiansen, Junckers voormalige partner, is wel bereid om de zaak verder te onderzoeken, maar heeft haar handen vol aan enkele privézaken. Als er echter een onthoofd lichaam wordt aangetroffen en er een verband lijkt te zijn met de aanslag, bijt Signe zich alsnog vast in het onderzoek. Het was al warm in Kopenhagen, maar de zomer wordt nog broeieriger…

Meer info

Toegevoegd door: