• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Wedden dat ik blijf RECENSIE

Recensie Wedden dat ik blijf - Marijke Vos

Wedden dat ik blijf gaat over Debby, een beetje een wispelturige jonge meid, die in de grote stad woont. Ze heeft een hekel aan files en de drukte die de stad met zich mee brengt. Hilde is de zus van Debby. Ze is getrouwd met Pieter en hebben samen 2 kleine kinderen. Ook Hilde kan de drukte van de stad niet meer aan, dus gaan de zussen een weddenschap aan om in een dorp te gaan wonen en degene die als eerst een huis vindt, daar gaan ze wonen. Hilde verhuisd met haar gezin naar een oud huis in Brabant en Debby vindt daar een mooie klusparel. Een oude boerderij. Daar wil ze een Alpaca boerderij gaan beginnen! Niet alles loopt zoals ze had gehoopt. Niet alle dorpelingen zijn blij met haar, en ook haar ex komt nog ongevraagd langs. Maar gelukkig krijgt ze heel veel hulp van de knappe dierenarts en diens zwager.

Als je de prachtige cover van het boek ziet, dan wil je het boek eigenlijk gewoon hebben. Het is echt een heerlijke feelgood roman, verwacht daarom ook niet hele spannende dingen. Marijke Vos heeft een hele fijne schrijfstijl en je leest het boek lekker vlot weg. Er zitten hele leuke en bijzondere personages in het boek en het gaat uiteraard het ook over alpaca's en zelfs die hebben een eigen persoonlijkheid.

Ik heb in iedergeval heel erg genoten van dit boek. Echt zo'n boek dat je met een glimlach op je gezicht zit te lezen.

 

Wedden dat ik blijf

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

  Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt: vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. Maar wat Debby nog het meest bezighoudt is die ontzettend leuke dierenarts…

Meer info

Toegevoegd door: