• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De erfenis van de koffiebranderij 1 - Corinnes toekomst RECENSIE

Het boek: De erfenis van de koffiebranderij,heeft mij wel aan gegrepen omdat het in de oorlog afspeelde hoe mensen moesten vechten voor voedsel en hoe er gesmokkeld werd en dat hij toch de koffiebranderij van z'n vader weer opzette en dat is hem zeker goed gelukt.

En de liefde voor Isabel die er nog steeds was ondanks hij niet zeker wist of ze nog wel leefde maar uit eindelijk heeft hij dr gevonden maar zij was toch wel afstandelijk naar hem omdat ze in het bos leefde maar haar liefde voor hem was toch ook nog wel sterk omdat ze hem toch weer geholpen heeft.

Dat Corine de liefde voor koffie van dr opa geerft heeft vindt ik toch heel byzonder hoor.En dat ze toch terug is gekomen uit Brazilie omdat haar vader in het ziekenhuis lag en dat ze met dr broer het familie bedrijf moest runnen en dr broer wilde haar er eigenlijk niet bij hebben,maar gelukkig was de band die ze vroeger samen hadden toch weer geheeld nadat Corinne er achter kwam dat haar broer op mannen viel en toen begrepen ze elkaar veel beter.

Alleen jammer dat er weinig over hun vader in het boek voor kwam maar dat hoop ik in het volgende boek te kunnen lezen.En heel byzonder dat Corinnen haar eigen koffiebranderij is begonnen met hulp van haar 2 beste vrienden die elkaar eerst niet zo zagen zitten maar uit eindelijk zijn  het 3 eenheden geworden.Super trots hoe ze het toch allemaal weer voor elkaar kreeg en dat ze met de koffiebrander van haar opa haar koffie kon branden.

Ik zat er gelijk in en ook al had ik  hem weg gelegt de volgende dag kon ik het zo weer oppakken.

Dank dat ik het boek mocht lezen 

Hou me graag aan bevolen en zeker voor boek 2

 

Joke van de Hoef

De erfenis van de koffiebranderij 1 - Corinnes toekomst

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (15 stemmen)
  • Omschrijving:

    Aken, 1945. Als Eberhard Ahrensberg na de oorlog terugkeert naar zijn vaderland, ligt zijn leven in scherven. Zijn vader koos de kant van de nazi’s, wat resulteerde in een verloren thuis en verbroken familiebanden. In een poging zijn jonge gezin te onderhouden begint Eberhard koffie te smokkelen.

    Aken, heden. Als erfgenaam van het beroemde koffieimperium Ahrensberg is Corinne dol op alles wat met koffie te maken heeft. Samen met haar broer runt ze het bedrijf, al brengt dat soms spanningen met zich mee. Als ze het dagboek van haar grootvader Eberhard vindt, besluit ze om zijn verleden verder uit te zoeken. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van het familiebedrijf ontdekt ze een bewogen verleden vol geluk, verraad en vechtlust. Lukt het haar om haar eigen pad te blijven volgen?

Meer info

Toegevoegd door: