• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De erfenis van de koffiebranderij 1 - Corinnes toekomst RECENSIE

In Corinnes toekomst, het eerste deel van de koffietrilogie, maken we kennis met uiteraard Corinne, haar broer Alexander en hun opa Eberhard Ahrensberg. In korte hoofdstukken vertellen voornamelijk Corinne in het heden, en haar opa Eberhard in het verleden over hun passie voor koffie. Maar dat is niet het enige. Daarnaast gaat de schrijfster in op het verleden van Eberhard en zijn vader, die tegen de zin van zijn vrouw en kinderen, de kant van nazi’s koos. Na de oorlog ligt het leven van Eberhard in scherven. Om zijn droom waar te maken, begint hij met het smokkelen van koffie, daarin ligt zijn passie. Deze passie voor koffie heeft hij doorgegeven aan Corinne. Zij runt samen met haar broer Alexander thans, het door opa opgezette familiebedrijf. Dit geeft de nodige spanningen. Gaat Corinne dit volhouden of gaat zij haar eigen weg?

Enthousiast begon ik aan dit boek en het eerste hoofdstuk deed met hunkeren naar meer. Het boek leest snel en makkelijk, er worden mooie zinnen geschreven en spreuken om over na te denken. Toch voldeed het boek niet helemaal aan mijn verwachting. Op sommige momenten verveelden de gedachten van Corinne me. Als ik 1 of 2 keer lees wat ze wil is  het genoeg, nu voelde het soms als een eindeloze herhaling. Ook vond ik de problematiek van de vader van Corinne en Alexander wel heel summier afgedaan. En over de worsteling van Alexander wordt wel heel luchtig gedaan. Nu snap ik wel dat het maar bijfiguren zijn, maar iets meer van deze personages uitdiepen had ik fijner gevonden, nu blijft het toch wel oppervlakkig.  De stukken die door Eberhard verteld worden spraken mij meer aan. Hier kon ik meer emotie terugvinden. Al met al een aardig boek, maar meer ook niet. Ik geloof ook niet dat ik de andere boeken van de trilogie ga oppakken.

De erfenis van de koffiebranderij 1 - Corinnes toekomst

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Aken, 1945. Als Eberhard Ahrensberg na de oorlog terugkeert naar zijn vaderland, ligt zijn leven in scherven. Zijn vader koos de kant van de nazi’s, wat resulteerde in een verloren thuis en verbroken familiebanden. In een poging zijn jonge gezin te onderhouden begint Eberhard koffie te smokkelen.

  Aken, heden. Als erfgenaam van het beroemde koffieimperium Ahrensberg is Corinne dol op alles wat met koffie te maken heeft. Samen met haar broer runt ze het bedrijf, al brengt dat soms spanningen met zich mee. Als ze het dagboek van haar grootvader Eberhard vindt, besluit ze om zijn verleden verder uit te zoeken. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van het familiebedrijf ontdekt ze een bewogen verleden vol geluk, verraad en vechtlust. Lukt het haar om haar eigen pad te blijven volgen?

Meer info

Toegevoegd door: