• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De erfenis van de koffiebranderij 1 - Corinnes toekomst RECENSIE

Heden: 

Corinne is een jonge vrouw die door omstandigheden samen met haar broer Alexander, het familiebedrijf en koffie imperium "Ahrensberg" gaat leiden.

De passie voor koffie en het branden ervan heeft Corinne van haar grootvader geërfd.  Hij nam haar immers als klein kind al mee naar de fabriek.

Corinne zit vol nieuwe ideeën om het bedrijf te vernieuwen door andere wegen in te slaan. Haar broer Alexander ziet dat echter totaal niet zitten en vaart liever op zeker. Daardoor botst het zo erg tussen broer en zus, dat Corinne een belangrijk besluit neemt.

Verleden, de oorlogsjaren

Eberhart Ahrensberg heeft het niet makkelijk als zoon van een vader die vurig aanhanger is van Adolf Hitler. 

In naam van : "Der Fuhrher" , gebeuren er verschrikkelijke dingen waartoe de vader van Eberhart opdracht geeft. Ook is hij zeer hard voor zijn eigen gezin. Er heerst veel honger en armoede. 

Ondanks dit alles droomt Eberhart ervan om ooit koffie te gaan produceren. Met gevaar voor eigen leven bouwt hij net na de oorlog stapje voor stapje aan zijn imperium. Totdat Ahrensberg koffie niet meer weg te denken is.

Ik vond dit eerste deel van de trilogie interessant door het originele thema namelijk: koffie. Het produceren van koffie wordt heel goed beschreven. Daardoor is voor mij een lekker kopje koffie niet meer zo vanzelfsprekend.

Het boek leest makkelijk maar ik vind de schrijfstijl nogal stijf en wat ouderwets aandoen. 

Verder vind ik de personages zwak overkomen en niet goed uitgediept. Het begint veelbelovend maar de belevenissen en dilemma's van de personages worden oppervlakkig beschreven. Dit is erg jammer want daardoor is de spanning gauw verdwenen en wordt het boek een beetje saai. Ook eindigt het verhaal nogal abrupt wat het boek niet ter goede komt.

Conclusie:

Het thema is origineel en interessant. 

Het verhaal is te oppervlakkig en te vormelijk geschreven.  

Ik weet niet of ik de andere twee delen nog zou willen lezen.

 

 

 

 

De erfenis van de koffiebranderij 1 - Corinnes toekomst

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Aken, 1945. Als Eberhard Ahrensberg na de oorlog terugkeert naar zijn vaderland, ligt zijn leven in scherven. Zijn vader koos de kant van de nazi’s, wat resulteerde in een verloren thuis en verbroken familiebanden. In een poging zijn jonge gezin te onderhouden begint Eberhard koffie te smokkelen.

  Aken, heden. Als erfgenaam van het beroemde koffieimperium Ahrensberg is Corinne dol op alles wat met koffie te maken heeft. Samen met haar broer runt ze het bedrijf, al brengt dat soms spanningen met zich mee. Als ze het dagboek van haar grootvader Eberhard vindt, besluit ze om zijn verleden verder uit te zoeken. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van het familiebedrijf ontdekt ze een bewogen verleden vol geluk, verraad en vechtlust. Lukt het haar om haar eigen pad te blijven volgen?

Meer info

Toegevoegd door: