• mijn waardering

Een mooi eerste deel van deze feelgood serie! RECENSIE

Deze feelgood kun je deze zomer niet laten liggen; de cover oogt vrolijk en heerlijk zomers; strand, zee, duinen en de schattig getekende benodigdheden voor een hightea.

Je maakt kennis met de twee nichtjes en vriendinnen Fleur en Rosa die samen zeer succesvol een derde patisserie winkel openen in Amsterdam. Er komt echter een kink in de kabel als Cas, de vriend van Fleur, verliefd wordt op Rosa. Als de nichtjes dan ook nog allebei een brief ontvangen van hun opa op Texel, ondernemen ze grote stappen die hun levens behoorlijk laat veranderen en voor de nodige spanningen zorgen.

Deze roman heeft een mooie en makkelijke schrijfstijl, beeldend en herkenbaar. Je ziet zowel de personages als de omgeving in je gedachten goed voor je. Het past zeer goed bij dit genre. Ook de opbouw past erg goed bij het boek, je leert langzaam de familiebanden en vriendschappen tussen de personen kennen en snapt ook wel waarom iedereen op zijn eigen manier worstelt met de dingen die zijn voorgevallen. Het boek leest snel en juist door de afwisseling tussen Fleur en Rosa, je wilt erg graag doorlezen.

De roman geeft je ook echt wel een eilandgevoel, de gezellige drukte in de hoofdstraat en daarna niemand meer tegen komen op het strand en in de duinen, de gemoedelijkheid en de natuur zijn herkenbaar beschreven.

Ik geef deze feelgood vier sterren, dit eerste deel laat nog genoeg eindjes open om uit te kijken naar deel 2 van deze trilogie!

 

De kleine theetuin in de duinen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Ga mee naar romantisch Texel
   

  Reis mee naar Texel in 'De kleine theetuin in de duinen' van Anne West. Nichtjes Rosa en Fleur groeiden op met de bakkerij met theetuin van hun grootouders in de Texelse duinen. Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is de relatie tussen Rosa en Fleur bekoeld. Ze worden gedwongen samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen. Anne West brengt met dit eerste deel van een gloednieuwe trilogie een feelgoodroman vol warmte, sfeer en herkenbare details.

Meer info

Toegevoegd door: