• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis RECENSIE

Dit boek gaat over Avery die het niet breed heeft. Ze knoopt samen met haar zus Libby de eindjes aan elkaar. Dan krijgt ze opeens te horen dat ze genoemd wordt in een erfenis. Bij de lezing van de erfenis komt ze erachter dat de overige familieleden zijn onterft en dat zij alles erft. Er is alleen één voorwaarde: ze moet een jaar lang ik Hawthorne House wonen. Je zou denken dat dit niet erg is, maar de rest van de familie woont er ook nog. Daarbij komt ook nog eens dat ze Thobias Howthorne niet kent en niet weet waarom zij alles erft.

Dit zorgt allemaal voor ongemakkelijkheden. Ze blijft zich afvragen waarom zij is uitgekozen. Dit vragen de Hawthorne kleinzoons zich ook af. In de loop van de tijd komt Avery erachter dat Tobias van raadsels en puzzels hield en samen met Jameson, een van de kleinzoons gaat ze op onderzoek uit en komt ze allerlei raadsels en puzzels tegen die ze proberen op te lossen om zo tot een antwoord te komen. Dit is erg leuk om te lezen. Je bent iedere keer weer benieuwd wat voor puzzel er komt en hoe ze die gaan oplossen. Door de korte hoofdstukken en deze raadsels kun je het boek onmogelijk wegleggen. Door elke puzzel leer je de familie beter kennen en komen er ook geheimen naar boven en leer je de familie steeds beter kennen. Dit is een raadselachtig en mysterieus boek vol puzzels. Ik heb er van genoten. Ik kan niet wachten tot deel twee uitkomt.

Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.'
  De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.
  Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?
  Deze prachtig uitgevoerde hardcover is voorzien van een door Sophie Pluim geïllustreerde stamboom van de familie Hawthorne.

Meer info