• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het laatste verhaal van Mina Lee RECENSIE

Mina Lee raakt op 4 jarige leeftijd haar ouders kwijt op hun vlucht vanuit Noord Korea. Ze groeit op in een weeshuis. In 1987 vertrekt Mia Lee  van Seoul naar Los Angeles om een nieuw leven te beginnen. Met al haar bezittingen in één koffer komt ze  aan bij een contactpersoon in Koreatown.
Daar begint ze  met haar dochter Margot  een nieuw leven. Margot is met een goede vriend vanuit haar woonplaats Seattle op weg gaat om haar 
moeder op te zoeken, ze is ongerust omdat haar moeder al dagen de telefoon niet opneemt. Mia neemt al een tijd de telefoon niet op en is erg ongerust.Het boek bestaat uit 2 delen, Mia in het heden en Margot in het nu. Het boek kan je heel moeilijk weg leggen omdat je echt wil weten wat er verder gebeurd en hoe het afloopt.

 

Het laatste verhaal van Mina Lee

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het is een mysterie voor Margot Lee waarom haar moeder Mina de telefoon niet meer opneemt. Als ze afreist naar haar ouderlijk huis in Los Angeles, komt ze erachter dat haar moeder onder verdachte omstandigheden is overleden. Ze beseft dat ze eigenlijk niets weet over een van de belangrijkste personen in haar leven. Die ontdekking dwingt haar tot het ontrafelen van haar moeders geschiedenis.

    Toen Mina, een wees uit de Koreaoorlog, jaren geleden aankwam in Los Angeles, had ze niets of niemand. Terwijl ze haar nieuwe leven opbouwt, en net rond kan komen met haar baantje in de supermarkt, lacht nieuw levensgeluk haar toe; ze wordt verliefd. Maar haar liefdesverhaal blijkt consequenties te hebben…

Meer info

Toegevoegd door: