• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis RECENSIE

Spannend en Mysterieus.

In dit spannende en mysterieuze boek krijgt Avery Grambs ineens te horen dat ze een fortuin heeft geërfd.. En het meest mysterieuze is: deze erfenis komt van iemand die ze niet eens kent, het is bijna ongeloofwaardig! Alleen er is een maar… Ze moet in huis wonen bij de mensen die net te horen gekregen, dat zij bijna niks erven.

Direct toen ik het boek in handen had, wilde ik het meteen lezen. Het boek ziet er prachtig uit en trekt aan om te gaan lezen. Ik ben toen ook direct begonnen met lezen en werd er meteen in meegezogen. Er zijn korte hoofdstukken en de spanning bouwt zich goed. Binnen 3 uur nadat ik begonnen was, kon ik het boek alweer wegleggen, niet omdat het niet goed was, maar ik had het gewoon zo snel alweer uit.

Avery is de hoofdpersoon van het verhaal en je leest het dan ook vanuit haar oogpunt, maar je leert ook heel veel over de broers Hawthorne: Nash, Grayson, Jameson en Alexander. Het is fijn om deze broers door de ogen van Avery te leren kennen. Je gaat de jongens leren waarderen, net als wat andere personages als het boek; zus Libby, beveiliger Oren, oma Nan en vriendin Max.

Als je op zoek bent naar een boek vol raadsels, wat je na het lezen met nog veel meer raadsels achterlaat ben je bij de Erfenis aan het goede adres. Ik vind het dan ook zeker een aanrader voor liefhebbers van spannende boeken. Ik geef het boek 4 sterren.

Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.'
  De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.
  Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?
  Deze prachtig uitgevoerde hardcover is voorzien van een door Sophie Pluim geïllustreerde stamboom van de familie Hawthorne.

Meer info