• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis RECENSIE

“Mysterie, Puzzels en Raadsels, Spanning, Familie”

De erfenis van Jennifer Lynn Barnes was een boek dat ik al heel lang wilde lezen. Volgens mij was dit een echt een boek voor mij.

Het boek ziet er in eerste instantie heel mooi uit, met een mooie groene kleur en een cover waarop je, als je er langer naar kijkt, steeds meer ontdekt. Na het lezen van het boek blijkt dat de voorwerpen in het verhaal voorkomen. Vooral de tekst: “Laat het spel beginnen” maakten dat ik heel erg nieuwsgierig was naar het verhaal.

Het verhaal gaat over Avery, die plotseling hoort dat ze een fortuin erft van een volslagen onbekende. Om de erfenis in ontvangst te nemen, moet ze een jaar lang wonen in Hawthorne House, het huis van miljardair Tobias Hawthorne. Alleen wordt het huis ook bewoond door de familie van Tobias, en die zijn zacht gezegd niet blij dat zij er met het geld vandoor gaat. En Hawthorne House is niet zo maar een huis…

Vanaf het begin word je het verhaal ingezogen. Avery heeft meteen mijn sympathie, door haar armoedige situatie moet ze voor zichzelf opkomen, maar ze heeft ook een gouden hart. Plotsklaps is ze een sensatie en iedereen wil wat van haar, terwijl ze probeert zichzelf te blijven. De grote vraag: Waarom erft zij al die miljarden? is een vraag die iedereen bezig houdt.

Tobias Hawthorne hield van raadsels en hij laat, ook aan zijn vier kleinzoons, hints na die ze moeten proberen op te lossen, om zo ook misschien het mysterie waarom hij zijn testament zo heeft gemaakt, te begrijpen. De raadsels en puzzels zijn een geweldige toevoeging aan het spannende en boeiende verhaal, deze zijn echt heel goed bedacht en uitgewerkt. Ook door de korte hoofdstukken blijf je lezen, het is een boek dat moeilijk weg te leggen is.

De vier kleinzoons zijn allen verschillend van karakter en dat maakt het echt boeiend. Je krijgt ook sympathie voor hen. Het leukste karakter is voor mij Avery, omdat zij zichzelf blijft, ondanks de vreemde omstandigheden.

Aan het slot komen bijna alle stukjes van de puzzel samen, hoewel er nog wel genoeg vragen te beantwoorden zijn: Waarom heeft Avery alles gekregen van een man die ze totaal niet kent (of … is dat wel zo) en wat bedoelt Tobias Hawthorne met het laatste raadsel? Vragen die ik zo graag beantwoord wil zien, dat ik niet kan wachten om deel 2 te gaan lezen!

Dit is een heel erg goed boek, met leuke personages en geweldige raadsels en puzzels, dus een boek dat ik van harte van aanbevelen.

Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (15 stemmen)
  • Omschrijving:

    'Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.'
    De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.
    Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?
    Deze prachtig uitgevoerde hardcover is voorzien van een door Sophie Pluim geïllustreerde stamboom van de familie Hawthorne.

Meer info