• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis RECENSIE

4.5 ⭐️

'De erfenis’ volgt Avery die plotseling miljarden erft van een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Dit betekent dat hij zijn hele familie praktisch gezien heeft onterft, maar daar laten ze het niet zonder slag of stoot bij. Er is één voorwaarde: Avery moet een jaar lang in zijn ouderlijk huis wonen mét zijn onterfde familie. Het hele concept sprak me gelijk aan, ondanks dat ik niet echt mysteries lees. 

 

Van een meisje dat in haar auto woont naar een erfgename is een grote stap en de pers wilt alles van haar weten en iedereen die haar ook maar een beetje kon, wilt geld zien. 

 

In Hawthorne huis zijn er allemaal raadsels die Avery, samen met de 4 broers, moet oplossen. Dit aspect van het boek was echt top! De raadsels waren realistisch, niet te makkelijk opgelost en op die manier leerde je alle karakters ook steeds beter kennen. Ik was bang dat ik de karakters niet uit elkaar zou houden (er zijn er vrij veel), maar ze zijn allemaal zo anders dat je goed het onderscheid kon zien en ze allemaal hun eigen persoonlijkheid hadden. 

 

Voor mij is het net geen 5 sterren, omdat ik het ‘grote’ raadsel aan het einde al vanaf het begin aan zag komen. Echter waren er genoeg andere raadsels! De hoofdstukken waren kort, de schrijfstijl vlot en elke keer ontdekte je wel weer iets nieuws. Ik kan niet wachten op deel 2. 

 

“Ik ben nog steeds mezelf, maar dan… chiquer!”

Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.'
  De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.
  Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?
  Deze prachtig uitgevoerde hardcover is voorzien van een door Sophie Pluim geïllustreerde stamboom van de familie Hawthorne.

Meer info