• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis RECENSIE

De erfenis – Jennifer Lynn Barnes

Het leven van Avery Grambs ziet is zwaar, ze heeft moeite haar hoofd boven water te houden.
Dan ineens krijgt Avery bericht dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft. Waarom?

Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne te ontvangen, moet Avery per direct intrek nemen in het Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Hier woont ook de hele onterfde familie, inclusief zijn 4 kleinzoons. Deze zijn alles behalve blij met dit nieuws en de vreemdeling die er met hun geld vandoor dreigt te gaan. Gaat de waarheid van het waarom aan het licht komen?

Wanneer je eenmaal begint te lezen, zit je snel helemaal in het verhaal. De schrijfstijl van Jennifer is vlot en krachtig en leest gemakkelijk weg. Je krijgt een goed beeld van de situatie, omgeving en personages. Zeker met het hoofdpersonage Avery kan je je gemakkelijk identificeren.
Ieder personage heeft echt een eigen persoonlijkheid en karakter. De hoofdpersonages, Avery en de broers Hawthorne ontwikkelen en groeien echt in het verloop van het verhaal, deze krijgen steeds meer unieke en sterke persoonlijkheden. Ook zijn er personages zoals Thea, Libby en Skye die juist voor een onbehagelijk gevoel zorgen.

Het boek bestaat uit korte hoofdstukken. Ieder hoofdstuk eindigt met een vraag of trigger waardoor je toch graag door blijft lezen. Het is mysterieus, spannend, intrigerend en het geeft je de mogelijkheid om met de gebeurtenissen en de situaties mee te denken en mee te puzzelen. Een quote in het verhaal die me enorm bezighield en meerdere malen terug kwam was;

“Ik heb een geheim, kon ik mijn moeder horen zeggen. Over de dag dat je bent geboren.”

De verhaallijn is erg origineel, nog niet eerder las ik een boek dat me zo aan het puzzelen zette.
Het verhaal heeft ook een hele sterke opbouw en spanningsboog. Er blijven nieuwe vragen en puzzelstukjes ontstaan en er zijn hele onverwachte twisten in de verhaallijn die je totaal niet ziet aankomen. Vooral tegen het einde is er een enorm sterke plottwist wat het verhaal echt met een knaller en enorm sterk laat eindigen. Het einde had ik zeker niet zien aankomen, maar was wel enorm goed.

Om tot een conclusie te komen, het boek is enorm goed! Het is spannend, uniek, mysterieus, spannend en het leest enorm lekker weg. Buiten de goede en spannende verhaallijn, wordt je als lezer ook echt zelf aan het denken en het puzzelen gezet. Deze combinatie maakt het voor mij echt een sterk boek. Ik raad het dan ook met veel plezier aan om te gaan lezen.

Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.'
  De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.
  Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?
  Deze prachtig uitgevoerde hardcover is voorzien van een door Sophie Pluim geïllustreerde stamboom van de familie Hawthorne.

Meer info