• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het laatste verhaal van Mina Lee RECENSIE

Het Laatste verhaal van Mina Lee is de debuut roman van Nancy Jooyoun Kim. Het boek heeft een mooie Rode cover met een vrouw die je op de rug ziet. Het is een cover die gelijk je aandacht trekt en je nieuwsgierig maakt naar het verhaal.

De schrijfster heeft een fijne schrijfstijl je wilt blijven lezen. Het verhaal wordt zeer gedetailleerd beschreven, enkele passages hadden iets meer uitgelicht mogen worden. Het boek heeft twee verhaallijnen, die van moeder Mina en van dochter Margot. Er zijn ook diverse thema’s die worden behandeld, zoals cultuurverschil, verlies, positie van de vrouw.

Het boek begint met Margot die haar moeder belt maar haar moeder neemt niet op. Samen met collega en vriend Miquel reist Margot af naar haar ouderlijk huis.

Daar aangekomen vindt Margot haar moeder dood in huis. Al dan niet onder verdachte omstandigheden.

Op 4 jarige leeftijd vlucht Mina met haar ouders voor de oorlog. Tijdens deze vlucht raakt ze haar ouders kwijt. Ondanks alles bouwt zij een leven op in Korea. Tot de verschrikkelijke dag dat haar man en dochter omkomen bij een auto ongeluk.

In de zomer van 1987 vlucht Mina illegaal naar Los Angels. Ze komt terecht in Koreatown. Ze huurt daar een kamer in een huis waar ook Mrs Baex woont. Mina eet regelmatig samen met Mrs Baex, eten speelt een belangrijke rol in het leven van Mina. Dit geeft haar houvast aan haar afkomst.

Ze leeft teruggetrokken een leven, ze slaapt eet en werkt. Dit komt vooral door cultuur- en taalprobleem en haar bescheidenheid.

Ze werkt in een supermarkt en heeft daar contact met Mr Kim.

Mina stelt haar hart open voor Mr. Kim en er ontstaat een innige band, al is deze van korte duur. Door een voorval in de supermarkt vlucht Mr Kim en staat ze er weer alleen voor. Mina blijkt dan zwanger te zijn,gelukkig krijgt ze steun van Mrs Baex.

Mina en Margot hebben een moeizame relatie. Dit wordt vooral veroorzaakt door de taal verschillen binnen het gezin. Na de dood van haar moeder begint voor Margot de zoektocht naar wie haar moeder nu eigenlijk was. Marot ontdekt veel over het verleden van haar moeder. Ze leert ook begrijpen wie haar moeder was en waarom ze haar keuzes maakte.

 

 

 

Het laatste verhaal van Mina Lee

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het is een mysterie voor Margot Lee waarom haar moeder Mina de telefoon niet meer opneemt. Als ze afreist naar haar ouderlijk huis in Los Angeles, komt ze erachter dat haar moeder onder verdachte omstandigheden is overleden. Ze beseft dat ze eigenlijk niets weet over een van de belangrijkste personen in haar leven. Die ontdekking dwingt haar tot het ontrafelen van haar moeders geschiedenis.

    Toen Mina, een wees uit de Koreaoorlog, jaren geleden aankwam in Los Angeles, had ze niets of niemand. Terwijl ze haar nieuwe leven opbouwt, en net rond kan komen met haar baantje in de supermarkt, lacht nieuw levensgeluk haar toe; ze wordt verliefd. Maar haar liefdesverhaal blijkt consequenties te hebben…

Meer info

Toegevoegd door: