• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis RECENSIE

Avery en Lizzy hebben het erg zwaar. De twee halfzussen zijn op elkaar aangewezen en kunnen het hoofd moeilijk boven water houden. Totdat Avery op een dag uit de klas wordt gehaald en hoort dat ze een miljardenerfenis heeft geërfd van een totaal onbekende man. Er zit alleen één nadeel aan: om de erfenis in ontvangst te mogen nemen moet Avery een jaar lang in het huis van de familie Hawthorne wonen, de familie die de erfenis niet heeft gekregen. Dan komt er nog bij dat in dat huis vier knappe kleinzoons van de overleden man wonen. Wat is hier aan de hand?

 

Ondanks de vele gelezen boeken, was dit boek echt een verfrissing. Dit kwam doordat in het verhaal één groot spel geweven is. Tobias Hawthorne was namelijk gek op spelletjes en trainde zijn kleinzoons daar ook in. Het boek is één grote mysterie en roept daarom ook veel vragen bij de lezer op. Door middel van het spel leert de lezer de personages dan ook steeds beter kennen. Avery wordt steeds fanatieker en volwassener. De Hawthorne broers hebben allemaal hun eigen verhaal en aan het eind van het boek worden hun beweegreden steeds duidelijker en vallen heel veel dingen op hun plek.

 

De schrijfstijl van de schrijfster leest lekker vlot weg. Dit komt doordat als lezer je nieuwsgierig blijft naar de afloop van het boek. Het plot was een verrassende en onverwachte gebeurtenis.

 

Kortom, De erfenis is verfrissend, heeft een verrassend einde en leest goed weg. Al met al een aanrader, ik ben helemaal verliefd!

Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.'
  De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.
  Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?
  Deze prachtig uitgevoerde hardcover is voorzien van een door Sophie Pluim geïllustreerde stamboom van de familie Hawthorne.

Meer info