• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het laatste verhaal van Mina Lee RECENSIE

Het laatste verhaal van Mina Lee 

Ik mocht dit boek lezen voor de chicklit.nl leesclub. Als eerste leren we in het boek Margot kennen. Ze is onderweg naar haar moeder en maakt zich zorgen omdat ze haar moeder al een tijdje niet pakken krijgt. Op het moment dat ze bij haar moeder aankomen is ze niet meer in leven. 

Dan maken we een tijdsprong en leren we Mina kennen. De moeder van Margot. Het boek wisselt steeds tussen het verhaal van Mina en dat van Margot. 

Zelf vind ik het heel fijn om te wisselen van perspectief in een boek. Hierdoor heb ik altijd het gevoel dat ik meer karakters goed kan leren kennen. Het boek zit vol mooie en herkenbare citaten. 
ik zei eerder al het eerste citaat waarmee ik Mina in mijn hart sloot was 
"mina stapte uit het vliegtuig in de zinderende hitte met de gedachte dat ze een grote fout had gemaakt" 
Mede door alles wat ik al gedaan heb in mijn leven, kan ik mij dit moment 100% voorstellen. Er staan nog veel meer mooie citaten in dit boek. Mijn boek zit inmiddels vol met Postits zodat ik ze kan vinden. 

De uitgebreide omschrijvingen van de gerechten deden bij mij zo het water in de mond lopen dat ik hoop dat er binnenkort hier in de buurt een koreans specialiteten restaurant opent. Ik wil alles proberen. (en mijn kookkunsten zijn wat beperkt) 

Ik vond het een hele interessant en mooi verhaal. 

Het laatste verhaal van Mina Lee

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het is een mysterie voor Margot Lee waarom haar moeder Mina de telefoon niet meer opneemt. Als ze afreist naar haar ouderlijk huis in Los Angeles, komt ze erachter dat haar moeder onder verdachte omstandigheden is overleden. Ze beseft dat ze eigenlijk niets weet over een van de belangrijkste personen in haar leven. Die ontdekking dwingt haar tot het ontrafelen van haar moeders geschiedenis.

    Toen Mina, een wees uit de Koreaoorlog, jaren geleden aankwam in Los Angeles, had ze niets of niemand. Terwijl ze haar nieuwe leven opbouwt, en net rond kan komen met haar baantje in de supermarkt, lacht nieuw levensgeluk haar toe; ze wordt verliefd. Maar haar liefdesverhaal blijkt consequenties te hebben…

Meer info

Toegevoegd door: