• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Camping Oosthoek RECENSIE

Ik het boek mogen lezen voor de leesclub van Chicklit.

Nathalie Pagie heeft al meerdere succesvolle thrillers geschreven. De verhalen vinden bijna altijd in het buitenland plaats. Dit keer heeft ze gekozen voor Brabant als plaats voor haar nieuwe thriller. Door gebruik te maken van het Brabantse dialect in het verhaal, krijg je ook echt het gevoel waar het verhaal zich afspeelt. Knap gedaan!

Het verhaal gaat over Diana van Assendelft en haar kinderen. Haar man is ontvoerd en om hem vrij te krijgen moet ze zorgen voor 10 miljoen euro losgeld. Voordat ze erachter komt dat haar man ontvoerd is, is ze net haar huis uitgezet. Ze komt hierdoor terecht op camping Oosthoek, waar ze samen met haar kinderen in een vervallen caravan mag verblijven.  De criminele campingbaas Franco Bergmans wil haar wel helpen om het losgeld bij elkaar te krijgen, maar hiervoor moet ze wel criminele activiteiten uitvoeren. Zo gaat ze van echtscheidingsadvocaat naar crimineel.

De spanning zit er direct goed in en door de korte hoofdstukken en de makkelijke zinsopbouw, leest het boek heerlijk weg. Nathalie Pagie kan het verhaal weer erg beeldend neerzetten.

Camping Oosthoek wordt op Social Media al vergeleken met Penoza en Undercover. Wat mij betreft mag dit verhaal zeker aansluiten in dit rijtje. Als je van deze series houdt, is dit boek zeker een goede aanrader.

Er zit voldoende spanning in om continue door te willen lezen.

Camping Oosthoek van Nathale Pagie krijgt van mij 4 hartjes.

Camping Oosthoek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor de fans van Undercover en Penoza

  Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

  Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

Meer info