• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Camping Oosthoek RECENSIE

Nathalie Pagie neemt ons in tegenstelling tot haar eerdere boeken niet mee op reis naar Helsinki of een of ander warm oord, maar neemt ze ons mee naar Brabant.
Ze neemt ons mee naar het leven van Diana van Assendelft, waar gelijk in het begin al veel mee gebeurd, ze wordt namelijk samen met haar 3 kinderen Juliette, Dean en Johnny van haar bed gelicht door de politie. Haar man is dan al in geen velden en wegen te bekennen, maar wat is er gebeurd met hem.

Na wat omzwervingen komen ze terecht op Camping Oosthoek van Franco een man waar je tijdens het lezen echt wel Ferry Bouman bij gaat denken, maar dat is natuurlijk helemaal niet erg, een type ruwe bolster blanke pit met een gouden hart.
Het leuke is dat de zijn dialogen een soort van in dialect zijn beschreven, dat vond ik wel echt een leuke toevoeging, dat gaf hem net een beetje extra.

Het verhaal is zeker in het begin echt heel spannend, daarna valt die echte spanning weg omdat je deels al weet wat er is gebeurd en waarom, maar dan  blijft het spannend of het lukt voor Diana om aan dat losgeld te komen, Diana is wel een pittig ding die weet welke ze weg wil bewandelen.
Tuurlijk af en toe is het een beetje ongeloofwaardig want Diana is wel van alle markten thuis, en best een beetje naief maar dit is niet storend.

De hoofdstukken zijn kort en worden afgewisseld tussen de personages, de meeste gaan vanuit Diana, maar via de stukken van inspecteur Bart weten we hoe de politie met deze situatie omgaat en hoe dit kat en muis spel werkt. Ook zijn er af en toe hoofdstukken vanuit Diana's man John.
Dit alles zorgt dat je het verhaal blijft lezen, want de gebeurtenissen volgen elkaar snel op.
Het boek was dan ook zo uit, helaas, 
Dit was mijn tweede boek van Nathalie Pagie en dit boek is zo anders dan Helsinki maar zeker niet minder goed.
Het is knap dat Nathalie Pagie zoveel kanten op kan in het thrillergenre.

Ondanks de vergelijkingen met Penoza en Undercover die ik zeker wel snap is het een origineel en leuk verhaal.
Heb er een nieuwe schrijfster bij die ik zeker blijf volgen!

 

Camping Oosthoek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor de fans van Undercover en Penoza

  Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

  Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

Meer info