• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Camping Oosthoek RECENSIE

Nathalie Pagie heeft na haar debuut in 2013 diverse boeken geschreven en ook al tweemaal de ThrillZone award voor Beste Nederlandse Thriller in ontvangst mogen nemen. Voor het boek Camping Oosthoek haalde ze onder andere haar inspiratie uit de series Penoza en Undercover. 

Heel vroeg in de ochtend wordt Diana van Assendelft door de deurwaarder en de politie uit hun villa gezet.  Ze komt met haar kinderen Dean, Juliette en Johnny op straat te staan omdat haar man John enorme schulden blijkt te hebben. Hoe deze schulden zijn ontstaan weet Diana niet en ze kan het ook niet vragen want John is nergens te vinden.  Intrekken bij haar welgestelde ouders is geen optie, omdat ze met hen een moeilijke relatie mee heeft. Daarom komt ze, zonder een rooie cent op zak, op de verloederde camping Oosthoek ergens in Brabant terecht. Als ze een brief ontvangt waarin tien miljoen euro losgeld wordt gevraagd voor de ontvoerde John is Diana ten einde raad en heeft ze geen idee waar ze het geld vandaan moet halen. De campingbaas Franco Bergmans geeft haar een manier om geld te verdienen met een klus die het daglicht niet kan verdragen. Haar koele manier van handelen geeft haar de bijnaam "Lady" en het gaat haar goed af.

Je wordt gelijk het boek ingezogen door de uithuiszetting, de verbijstering van Diana en haar kinderen en de verdwijning van John, maar helaas blijft deze spanning niet het hele boek door aanwezig. De schrijfstijl is vlot met af en toe een cliffhanger. De omgeving en omstandigheden zijn redelijk goed beschreven, maar de personages krijgen niet echt diepgang. Sommige personage "spreken" met een Brabants accent en ik weet niet of ik dat als  toevoeging of juist als irritant ervaar.  Sommige (re)acties van Diana vind ik zelfs erg bijzonder en niet altijd geloofwaardig. Al met al was het een aardig boek, maar geen topper. 

 

Camping Oosthoek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor de fans van Undercover en Penoza

  Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

  Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

Meer info