• mijn waardering

Camping Oosthoek RECENSIE

Met dank aan de Chicklit.nl leesclub mocht ik het boek Camping Oosthoek van Nathalie Pagie lezen. Ik heb al haar boeken gekezen en de verwachtingen zijn dan ook hoog. Ik was wat bang dat het dit keer zou  tegenvallen maar dit is beslist niet waar.

Diana Van Assendelft, een echtscheidingsadvocaat, wordt heel onverwacht met haar drie kinderen uit haar huis gezet. Haar man John is spoorloos verdwenen en blijkt totenhoge schulden te hebben.  Diana is radeloos en heeft geen idee waar ze naar toe moeten. Naar haar ouders is geen optie omdat ze een hele slechte band met haar moeder heeft. Door een gesprek met de eigenaar van een snackbar, komt ze terecht op Camping Oosthoek. Ze krijgt hier van de campngeigenaar Franco Bergmans een oude, aftandse caravan. Wanneer ze een briefje ontvangt met de eis van tien miljoen euro losgeld is ze echt de wanhoop nabij.Hoe komt ze aan zoveel geld? Franco is bereidt haar te helpen maar dan moet Diana mee helpen met een hele gevaarlijke klus.

Het verhal begint meteen heftif en Nathalie Pagie heeft een heerlijke schrijfstijl waardoor jeecht door het boek heen vliegt. De korte hoofdstukken helpen hier ook aan mee. De drama, de wanhoop en de geheimen vond ik heerlijk om te lezen. De groei van Diana vond ik ook heel erg mooi al was het af en toe wat ongeloofwaardig. Elke keer dacht ik wie zit er achter de ontvoering en wie is te vertrouwen. Dit heeft Pagie goed bedacht net als het thema. 

Diana wordt goed uitgewerkt net als de andere personages. Campingbaas Franco is een echte criminieel maar toch had hij mijn sympathie. Ook de omgeving heeft ze heel goed weten te omschrijven . Wel ljkt het verhaal veel op de tv serie Undercover. Franco lijkt hierin ook veel op Ferry. Dit komt wellicht ook door het accent. Dit zal niet iedere lezer weten te waarderen maar ik vond dit wel iets extra's geven aan het verhaal.

De opbouw van het verhaal zit goed in elkaar al zwakt de spanning na het goede begin al snel af. Er had van mij nog veel meer spanning in gemogen. Af en toe was het verhaal wat voorspellend en ook ongeloofwaardig.Toch wist het plot me te verrassen door een mooie wending.

Spanning 3 Plot 3Leesplezier 4 Originaliteit 3 Psychologie 3.

Met plezier heb ik het boek gelezen en ik kijk uit naar een volgend boek. Het krijgt van mij 3 sterren

Camping Oosthoek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor de fans van Undercover en Penoza

  Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

  Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

Meer info