• mijn waardering

Puur en ontroerend RECENSIE

Ginny Moon is een meisje van veertien jaar oud met autisme. Na een jarenlange zoektocht naar een geschikt pleeggezin heeft ze eindelijk een fijn thuis gevonden. Hier kan ze 's ochtends ongestoord precies negen druiven eten zodat haar dag goed begint. Ondanks het warme thuis, blijft Ginny onrustig en gaat ze op zoek naar haar gevaarlijke biologische moeder. Ze heeft hier een goede, nogal ontroerende, reden voor die niemand echt begrijpt. Ginny zet alles op alles om haar biologische moeder te vinden en zet zelfs haar goede band met haar pleegouders op het spel. Gaat het haar lukken om haar biologische moeder te vinden? 

Het verhaal van Ginny is een verhaal dat je waarschijnlijk nog lang zal bijblijven. De schrijver neemt je helemaal mee in de wereld van een autistisch meisje van veertien jaar met de nodige levenservaring. Dat maakt dat je goed kan meevoelen met alles wat Ginny meemaakt, en dat is nogal wat. In het begin van het boek lijkt de reden dat Ginny haar biologische moeder zoekt nogal onbegrijpelijk, maar gaandeweg kom je erachter dat niets is wat het lijkt. Dat maakt dat het boek moeilijk weg te leggen is. De hoofdstukken in het boek zijn relatief kort en het verhaal is levendig en helder beschreven. Op het eerste gezicht lijkt het boek voornamelijk geschikt voor young adults omdat het uit het perspectief van een veertienjarig meisje is geschreven. Maar ook voor volwassenen is deze roman een echte aanrader!

Ginny Moon heeft gelijk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ginny Moon is veertien jaar oud. Ze is gek op Michael Jackson. Als ze niet 's ochtends exact negen druiven eet, kan ze de dag verder wel afschrijven. Bij haar derde pleegezin heeft ze eindelijk een thuis gevonden - iets waar een ander gelukkig mee zou zijn. Maar Ginny bekijkt de wereld nou eenmaal met een heel eigen logica. Dus of haar biologische moeder gevaarlijk is of niet, Ginny móét haar vinden. En daarvoor wil ze alles opgeven, zelfs het enige thuis dat ze ooit heeft gekend...

Meer info

Toegevoegd door: