• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Alleen maar nette mensen RECENSIE

Een luisterboek van de online bibliotheek, wat een verhaal. Ik heb regelmatig met kromme tenen gezeten. Wat een stereotypering, ik hoop dat het echt niet zo is als in het boek geschetst wordt! Dit is een boek wat de jeugd kan en mag lezen voor de lijst, nou volgens mij zijn er echt wel betere en leukere boeken om te lezen.

Alleen maar nette mensen

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op het Amsterdamse Barlaeus Gymnasium had David Samuels verkering met Naomi, een meisje dat precies zo was als hij: verantwoorde conversatie op de champagne-tuinfeesten van de elite in Oud-Zuid. Alleen maar nette mensen. Nu is David Samuels 21 en op zoek.

  Hij zoekt naar wie hij is. David is joods maar door zijn zwarte haren ziet hij eruit als een Marokkaan. Hoort hij bij de witte Hollanders of bij de mensen die ze allochtonen noemen? Hij zoekt naar wat hij later moet worden. Hoe kan David het respect winnen van zijn vader, de baas van het enige fatsoenlijke programma op de vaderlandse televisie? En hij zoekt de intellectuele negerin. Wordt David gelukkig van Rowanda, de Bijlmer-queen die met twee gouden tanden bijna zijn oor eraf bijt? Of moet hij met Naomi zijn?

  Het is een zoektocht die even komisch wordt als tragisch, dwars door het hart van de multiculturele samenleving.

Meer info

Toegevoegd door: