• mijn waardering

Een dappere vrouw in de criminele onderwereld van Brabant! RECENSIE

Je zit gelijk in het verhaal! Echtscheidingsadvocate Diana wordt midden in de nacht, samen met haar drie kinderen, van haar bed gelicht omdat er beslag is gelegd op het huis en hun spullen en vermogen vanwege hoge schulden van haar man John. Maar waar is hij? Hoeveel vragen kun je hebben als je hem niet kunt vinden? Zelf adressen langs gaan en bij mensen informeren, maakt Diana helaas niets wijzer.

Gelukkig kan ze rekenen op de financiële steun van haar vader maar hoe ver gaat ze om haar man terug te zien?

Ze krijgt onderdak aangeboden in een oude en vieze caravan op Camping Oosthoek. Maar Diana staat haar mannetje, ze laat zich niet gek maken, je herkent in haar een soort overlevingsdrang.

De campingbeheerder Franco Bergmans is een stoere man met een heel klein hartje die wel wat hulp van Diana kan gebruiken. Zonder twijfel gaat ze steeds een stapje verder.

De thriller is vlot, spannend en beeldend geschreven, de schrijfster slaagt er altijd weer in om de omgeving en de personen qua gedrag en uiterlijke kenmerken zo te omschrijven dat je ze ook echt in gedachten voor je ziet. Door de korte hoofdstukken wil je al snel nog een hoofdstuk verder lezen.

Ook leuk dat de schrijfster het “platte” Brabantse dialect in de thriller heeft verwerkt en ze zelf het luisterboek gaat inspreken. Vooral door Corona was de schrijfster genoodzaakt het verhaal dicht bij huis te houden, wellicht herkennen de lezers een aantal beschreven plekken?

 

 

 

Camping Oosthoek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (14 stemmen)
  • Omschrijving:

    Voor de fans van Undercover en Penoza

    Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

    Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

Meer info