• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Bistro Manon RECENSIE

BISTRO MANON (Manon Proper)

Een prachtig kookboek, alleen van aanblik van de cover krijg je al zin om die heerlijke gerechten te gaan maken! En om te proeven natuurlijk! Dit mooie kookboek begint met een uitleg over de opzet van het boek, erg handig om eerst te lezen voordat je verder gaat in het kookboek. Manon geeft handige tips om de basis van gerechten nog beter uit te kunnen voeren en welke tools daarbij het handigst zijn. Ook geeft ze tips over wat je eigenlijk standaard in je voorraadkast zou moet hebben om lekker te kunnen koken. Eigenlijk best wel veel dingen die ik in mijn standaard voorraad heb. Dit alles nog voordat de heerlijke recepten beginnen😉

Uit dit boek heb ik de tomatensoep (blz 23) gemaakt, die viel goed in de smaak hier thuis! Het recept was niet moeilijk om te maken, er staat duidelijk beschreven welke ingrediënten er in gaan. Daarna een heldere uitleg over de bereiding. In eeb half uurtje stond er een heerlijk geurende tomatensoep op tafel! Ook de Smaakexplosie kipreepjes (blz 54) was een succes met kipkluifjes ipv kipreepjes. Ik wilde kipkluifjes maken en ik kwam dit recept tegen. Ik dacht bij mezelf, dit recept maak ik daarmee. Dit ga ik zeker nog eens maken! jammie!! Er staan nog veel andere recepten in dit boek die ik zeker ga proberen! Bistro gerechten, gewoon uit je eigen keuken!!

Bistro Manon

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. 'Bistro Manon' biedt hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht dat je die avond wilt eten en vervolgens kun je eindeloos variëren met passende bijgerechten. Met deze flexibele opzet kun je met betrekkelijk weinig moeite toch iedere dag iets anders op tafel zetten. Combineer Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Serveer daarbij gegrilde courgettes of een komkommersalade. Maak een Indiase curry met gekookte rijst. Ook lekker met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten.

Meer info

Toegevoegd door: