• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Bistro Manon RECENSIE

Bistro Manon is het kookboek waarvan je niet wist dat je het nodig had. Ik vind persoonlijk dat er bij ons thuis gevarieerd wordt gegeten. Soep, pasta’s, curry’s, één keer in de week een AGV’tje… en daarbij proberen we vaak iets nieuws uit waarbij ik me laat leiden door de boodschappen die ik voor die week heb gedaan. Blij verrast was ik dus ook toen ik Manon’s boek opensloeg en juist in al die categorieën de ene na de andere smakelijke maaltijd ontdekte. Alleen de aardappels, die mag je er zelf aan toevoegen.

 

Manon Proper heeft dit kookboek geschreven om te laten zien wat zij haar gezien (5 kinderen) voorzet en dat alle maaltijd kidsproof kunnen zijn. Maar Bistro Manon is het tegenovergestelde van een kinderkookboek. Voor iedereen die graag lekker, gezond en zonder pakjes en zakjes wil koken is dit boek een aanrader. Het bewijs? Ik heb het boek twee weken in huis en heb er al 10(!) recepten uit gekookt.

 

Ervaring heb je niet nodig om uit dit kookboek te kunnen koken. Soep kan iedereen koken, is mijn gedachte. Dat de soep vervolgens qua smaak aanspreekt en verrast is het grote pluspunt van het boek. Durf je een stapje verder te gaan? Ook daar heeft Manon aan gedacht. Zo leert ze je zelf pizzadeeg, naanbrood en pitabroodjes te maken.

 

Mocht er al een minpuntje aan het boek zitten, dan is dat het feit dat er alleen hoofd- en bijgerechten in Bistro Manon staan. Als echte zoetekauw vond ik dat in het begin een teleurstelling. Maar de heerlijke recepten en vooral de gedachte dat ik ze bijna allemaal zou willen maken heeft dit meer dan goed gemaakt!

Bistro Manon

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (13 stemmen)
  • Omschrijving:

    Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. 'Bistro Manon' biedt hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht dat je die avond wilt eten en vervolgens kun je eindeloos variëren met passende bijgerechten. Met deze flexibele opzet kun je met betrekkelijk weinig moeite toch iedere dag iets anders op tafel zetten. Combineer Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Serveer daarbij gegrilde courgettes of een komkommersalade. Maak een Indiase curry met gekookte rijst. Ook lekker met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten.

Meer info

Toegevoegd door: