• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Bistro Manon RECENSIE

Het kookboek van Manon Bistro. 

Laat ik beginnen met de cover! Die valt natuurlijk gelijk op en nodigt je uit om er doorheen te bladeren. Terwijl je dan door het  boek aan het bladeren bent zie je de mooiste foto's van al het lekkere eten waardoor je gelijk trek krijgt, haha. Het overzicht is heel duidelijk en de recepten zijn makkelijk terug te vinden.

Ik denk dat dit het perfecte kookboek is voor mensen die nog niet vaak zelf koken zonder pakjes & zakjes. De recepten zijn namelijk heel makkelijk uit te voeren en dat is voor een beginnende kok wel zo fijn! ;-)

Wat ik ook wel echt een pluspunt vind van dit kookboek is dat je bepaalde kruiden die je nodig hebt ook zelf kunt maken. Natuurlijk is het wel zo makkelijk om een potje kruiden zo uit de winkel te halen, maar zelf samenstellen vind ik altijd wel heel fijn. Dat geeft mij toch net wat meer dat 'huisgemaakt' gevoel. 

De recepten die ik heb uitgeprobeerd vielen goed in de smaak! Oke de kids vonden niet alles lekker, maar daar zijn het ook een beetje kinderen voor denk ik zo hihi. Ik ben zeker van plan om nog meer recepten uit te proberen want er staan er nog genoeg in waar ik reuze nieuwsgierig naar ben!

Wel moet ik eerlijk zeggen dat sommige recepten iets langer duren dan er bij staat. Dat kan natuurlijk ook aan mij liggen omdat ik misschien niet zo snel ben met alles snijden, haha. 

Al met al vind ik het een tof boek en kan ik het zeker aanraden!

Bistro Manon

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (13 stemmen)
  • Omschrijving:

    Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. 'Bistro Manon' biedt hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht dat je die avond wilt eten en vervolgens kun je eindeloos variëren met passende bijgerechten. Met deze flexibele opzet kun je met betrekkelijk weinig moeite toch iedere dag iets anders op tafel zetten. Combineer Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Serveer daarbij gegrilde courgettes of een komkommersalade. Maak een Indiase curry met gekookte rijst. Ook lekker met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten.

Meer info

Toegevoegd door: