• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Bistro Manon RECENSIE

Manon heeft een actief Instagram account waar ze haar leven als private chef and chauffeur van Julie, Bas, Hannah, Faye en Cécile deelt. Vooral het private chef gedeelte is altijd erg leuk om te zien. De kindjes helpen vaak met koken en snijden. Heel leuk dat ze dit nu gebundeld heeft tot een mooi kookboek. Vooraf verwachte ik veel verse ingrediënten en recepten om te delen. Gezellig zo’n grote tafel vol met salades, brood en dips bijvoorbeeld.

Het boek start met een uitleg over de opzet van het boek en kooktips. Daarnaast bevat het een handige inhoudsopgave, receptenoverzicht en index. Het bevat prachtige foto’s! Van elk gerecht in het boek is een foto terug te vinden en de sfeerfoto’s van de gedekte tafels zorgen voor genoeg inspiratie. Ook erg leuk dat Manon zelf en de kinderen regelmatig terug te zien zijn in het boek.

Het boek bevat veel soorten keukens, van Italiaans tot Indiaas en van Libanees tot een Hollandse hap. Wat dat betreft erg origineel. De recepten zijn gemakkelijk te maken en kosten niet veel tijd. Af en toe even rekening houden met bijvoorbeeld een langere oven tijd. Bij elk recept staat een tijdsindicatie aangegeven. De recepten zijn gemakkelijk in grote hoeveelheden te maken, maar ook als je alleen of met twee thuis bent zijn de recepten goed uit te voeren.

Kortom, een aanrader voor een alledaagse chef. Ook staan er wel wat diner waardige recepten in. Voor de ervaren hobby chef is het wellicht wat simpel allemaal. Ik beoordeel dit boek dan ook met 3/5 hartjes

Bistro Manon

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (13 stemmen)
  • Omschrijving:

    Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. 'Bistro Manon' biedt hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht dat je die avond wilt eten en vervolgens kun je eindeloos variëren met passende bijgerechten. Met deze flexibele opzet kun je met betrekkelijk weinig moeite toch iedere dag iets anders op tafel zetten. Combineer Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Serveer daarbij gegrilde courgettes of een komkommersalade. Maak een Indiase curry met gekookte rijst. Ook lekker met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten.

Meer info

Toegevoegd door: