• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Bistro Manon RECENSIE

Een boek met in de titel het woord ‘Bistro’ klinkt veelbelovend en gevarieerd. Want in een bistro hebben ze vaak veel gerechten op de kaart. En ja in het boek staan dan ook veel recepten. Praktisch alle recepten zijn voorzien van een foto wat ik toch altijd wel een grote toegevoegde waarde vind hebben.

Er is bijvoorbeeld een hoofdstuk pasta, deze recepten zijn bijna allemaal vegetarisch, hou je daar niet van bak je er gewoon een stukje vlees naast, dat kan prima. Zo maakte ik de pasta met gekarameliseerde ui, onze puber vond het erg vissig, en at met lange tanden, maar de man en ik vonden het heerlijk en absoluut voor herhaling vatbaar. Aangezien hij een echte carnivoor is had ik er kleine braadworstjes bij, de puber at dus worstjes en sla.  

Bij alle hoofdgerechten wordt verwezen naar diverse bijgerechten, dus net waar je zin in hebt, heb je veel tijd maak je er daar een of twee van, heb je daar geen zin in of tijd voor dan serveer je het hoofdgerecht gewoon met een aardappel of rijst en groente van je keuze wat ook prima kan. Maar het leuke van de bijgerechten is dat sommige echt niet zo moeilijk, maar wel erg verrassend zijn. Een bijgerecht, wat hier inmiddels al een paar keer op tafel heeft gestaan is bijvoorbeeld witte rijst met gestoomde doperwtjes. In het boek schrijft Manon dat ze getwijfeld heeft om het recept erin te zetten, ik ben blij dat ze het gedaan heeft. Ik zou er nooit opgekomen zijn zelf!

Een restje van dit rijst doperwten mengsel is, met een paar losgeklopte eieren en tot een frittata gebakken, overigens een heerlijke lunch. De porties in het boek zijn behoorlijk groot vind ik, veel recepten zijn voor 4-6 personen, aangezien wij maar met 3 zijn heb ik de meeste recepten door twee gedeeld en dan had ik soms nog over, wij zijn geen kleine eters overigens.

Ik raad dit kookboek aan voor hen die eens wat anders willen maken met makkelijk te verkrijgen ingrediënten, overigens moet je voor veel recepten wel de tijd nemen, de tijd staat er ook keurig bij vermeld, want het zijn zeker geen 15-minuten gerechten, maar vind je het leuk om te koken en je gezin eens wat anders dan anders voor te zetten dan is dit je boek!

Bistro Manon

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. 'Bistro Manon' biedt hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht dat je die avond wilt eten en vervolgens kun je eindeloos variëren met passende bijgerechten. Met deze flexibele opzet kun je met betrekkelijk weinig moeite toch iedere dag iets anders op tafel zetten. Combineer Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Serveer daarbij gegrilde courgettes of een komkommersalade. Maak een Indiase curry met gekookte rijst. Ook lekker met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten.

Meer info

Toegevoegd door: