• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Bistro Manon RECENSIE

Bistro Manon is het eerste kookboek van Manon Proper. Manon is in iets meer dan twee jaar moeder geworden van een tweeling en een drieling. Het gezin had elke dag behoefte aan een strakke regie en een militaire planning. Maar er was één ding waar Manon en haar man absoluut niets op in wilde leveren: goed, gevarieerd en lekker eten. 

De kaft is erg mooi en past goed bij het boek. Je ziet namelijk allemaal kleine gerechtjes die ook wel bijgerechtjes worden genoemd. Dit vormt dan ook de basis van dit kookboek. Bij elk hoofdgerecht krijg je tips voor verschillende bijgerechtjes, zodat er voor iedereen wel iets lekkers op tafel komt te staan. De hoofdgerechten zijn erg gevarieerd, de één is wel verrassender dan de ander. 

Elk hoofdgerecht begin Manon met een kort persoonlijke verhaal. Dit maakt dit kookboek meer dan alleen maar een kookboek. Echter vond ik als moeder van twee jonge kinderen sommige verhaaltjes wel frustrerend, want schijnbaar zijn haar kinderen de meest geweldige eters die alles lijken te lusten.  

Voordat ik aan de slag kon met dit kookboek moest ik mijn voorraadkast goed aanvullen. Hierbij moet ik eerlijk bekennen dat ik nog niet heel veel ervaring heb ik de keuken, maar de nodige kruiden en specerijen moesten toch eerst worden aangeschaft. Voor in het boek vind je een hele handige lijst met alle benodigdheden. 

Al met al een leuk kookboek die ik zeker nog wel eens uit de kast zal pakken voor inspiratie, want er zitten gerechten bij die de moeite waar zijn om te maken of die ik nog een keer zou willen proberen. Hopelijk worden mijn kinderen in de toekomst net zulke goede eters als de kinderen van Manon. 

 

Bistro Manon

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (13 stemmen)
  • Omschrijving:

    Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. 'Bistro Manon' biedt hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht dat je die avond wilt eten en vervolgens kun je eindeloos variëren met passende bijgerechten. Met deze flexibele opzet kun je met betrekkelijk weinig moeite toch iedere dag iets anders op tafel zetten. Combineer Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Serveer daarbij gegrilde courgettes of een komkommersalade. Maak een Indiase curry met gekookte rijst. Ook lekker met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten.

Meer info

Toegevoegd door: