• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Een vriendschap RECENSIE

Een vriendschap van Silvia Avallone gaat over een vriendschap tussen de tegenpolen Elisa en Beatrice die ontstaan is in hun puberjaren. Twee eenzame meiden die veel dingen delen. Totdat het mis gaat.

In het boek probeert Elisa door middel van haar dagboeken de reden van de breuk te achterhalen.

De cover vond ik niet heel bijzonder, voor mij zou het geen uitnodiging zijn om te op te pakken. Door de tekst achterop het boek werd ik wel nieuwsgierig naar het verhaal. Wat zou er gebeurd zijn waardoor de vriendschap verbroken werd?

Wat meteen opviel was dat het verhaal steeds verspringt van heden naar verleden en weer terug. Dit vond ik niet erg plezierig lezen, je moet hier goed bij nadenken wat ervoor zorgt dat je het boek niet snel pakt om even wat te lezen. 

Het boek viel mij wat tegen omdat sommige delen ook erg langdradig zijn, sommige dingen worden vaak herhaalt, en dat haalt de snelheid van het verhaal weg. Het had wat korter en bondiger gekund. Hierdoor was het misschien wat boeiender geweest. 

De personages zijn erg goed beschreven, je voelt meteen hun emoties. Ook de relaties tussen de personages wordt zo beschreven dat je meteen doorhebt hoe ze zijn. 

Ik had moeite met het uitlezen van het boek, door de langdradigheid en het switchen van heden en verleden. 

Een vriendschap

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Elisa en Beatrice ontmoetten elkaar toen ze veertien waren, in een stadje aan de Toscaanse kust. Elisa belandde daar door een reeks onbegrijpelijke beslissingen van haar moeder, terwijl Beatrice er al haar hele leven woonde. In alles zijn ze elkaars tegenpolen, maar ze delen één overheersend gevoel: eenzaamheid. Wanneer ze op een dag besluiten om een dure spijkerbroek te stelen, ontstaat er een vriendschap tussen de twee die onverbreekbaar lijkt. Ze delen alles: hun eerste feestjes en liefdes, de eerste pijn en rouw. Elisa en Beatrice zijn jong, verre van perfect, rebels en onafscheidelijk. Maar dan breekt er iets. Dertien jaar later is Beatrice een wereldberoemde persoonlijkheid, ze heeft miljoenen volgers op social media en een bestaan waar anderen alleen van kunnen dromen. Elisa, inmiddels moeder, had het veel moeilijker na hun breuk en probeert de betekenis van hun vriendschap te duiden.
  Een vriendschap is een krachtige, universele roman en Avallones grootste succes sinds ze internationaal doorbrak met haar debuut Staal.

Meer info

Toegevoegd door: