• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Een vriendschap RECENSIE

Een Vriendschap

Het verhaal speelt zich af in een plaatsje in Italië. Het gaat over Elisa en Beatrice twee tienermeisjes, die bij elkaar in de klas zitten. Twee vriendinnen die uit twee verschillende werelden komen. Maar toch hebben ze ook wel veel gemeen zonder dat ze het zelf weten.
 

Elisa komt uit een gebroken gezin, haar ouders leven gescheiden. Ze hebben het thuis niet breed. Zelf heeft Elisa geen vrienden en geen netwerk. Beatrice komt uit een welgesteld gezin. Haar ouders zijn getrouwd en ze heeft nog een broer en een broertje. 

Het verhaal is op zich zelf niet uniek of origineel. Er zijn meerdere boeken met zulke verhalen. De karakters werden wel goed beschreven. Je kon je echt voorstellen hoe Elisa en Beatrice eruit zouden zien. Ook kon je de eenzaamheid bij beide dames goed voelen. Ze komen uit twee totaal verschillende werelden maar hebben zoveel gemeen. Maar daar komen ze later pas achter.

Het boek was vlot te lezen. De schrijftaal was duidelijk. Alleen de overgang van het verleden naar het heden was erg rommelig. Je zat soms in eens weer in het heden. Er zat niet echt een  plottwist in het verhaal. Dat kwam niet duidelijk naar voren.

Het onderwerp Een Vriendschap sprak mij erg aan. Een vriendschap is altijd bijzonder en uniek. En dat is ook in dit verhaal aanwezig. 
 

Het is een leuk verhaal. Maar niet echt verrassend of orgineel. Maar het leest wel vlot. En geeft je een beeld hoe een vriendschap kan verlopen. 

Het boek Een Vriendschap van Silvia Avallone  krijgt van mij 3 ❤️❤️❤️
 

 

Een vriendschap

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Elisa en Beatrice ontmoetten elkaar toen ze veertien waren, in een stadje aan de Toscaanse kust. Elisa belandde daar door een reeks onbegrijpelijke beslissingen van haar moeder, terwijl Beatrice er al haar hele leven woonde. In alles zijn ze elkaars tegenpolen, maar ze delen één overheersend gevoel: eenzaamheid. Wanneer ze op een dag besluiten om een dure spijkerbroek te stelen, ontstaat er een vriendschap tussen de twee die onverbreekbaar lijkt. Ze delen alles: hun eerste feestjes en liefdes, de eerste pijn en rouw. Elisa en Beatrice zijn jong, verre van perfect, rebels en onafscheidelijk. Maar dan breekt er iets. Dertien jaar later is Beatrice een wereldberoemde persoonlijkheid, ze heeft miljoenen volgers op social media en een bestaan waar anderen alleen van kunnen dromen. Elisa, inmiddels moeder, had het veel moeilijker na hun breuk en probeert de betekenis van hun vriendschap te duiden.
  Een vriendschap is een krachtige, universele roman en Avallones grootste succes sinds ze internationaal doorbrak met haar debuut Staal.

Meer info

Toegevoegd door: