• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Een vriendschap RECENSIE

Tussen 2 14 jarige meisjes, die enom van elkaar  verschillen ontstaat een vriendschap. Een vriendschap die je niet zou verwachten maar die voortkomt uit de eenzaamheid die beiden beleven. 

Het verhaal gaat in sprongen van het verleden naar het heden en weer terug. Het boek neemt je mee in de levens van Elia en Beatrice en vooral het verdriet en de eenzaamheid van Elisa zijn ingrijpen. 

De Italiaanse oorsprong van het boek merk je duidelijk door de manier waarop het egschreven is. De details worden goed omschreven. Toch lijkt deze schrijfstijl me niet helemaal te liggen.

Het verhaal is mooi, maar kon geen grip op me krijgen. Ik werd er niet in meegetrokken. Toch was het geen onaardig boek om te lezen. Het is denk ik vooral een boek wat je op vakantie liggens aan het strand of zwembad, bij voorkeur in Itallie dara het boek daar zich afspreelt kan lezen.  Thuis op de bank trok het boek me niet genoeg mee om de dagelijkse zorgen even te vergeten. iets waarvoor ik graag boeken/ lezen gebruik.

Ondanks dat het boek me niet mee kon voeren, heb ik wel het idee dat ik een mooi kijkje heb mogen nemen in het leven van de 2 unieke hoofdpersonen en hun leven.

Een vriendschap

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Elisa en Beatrice ontmoetten elkaar toen ze veertien waren, in een stadje aan de Toscaanse kust. Elisa belandde daar door een reeks onbegrijpelijke beslissingen van haar moeder, terwijl Beatrice er al haar hele leven woonde. In alles zijn ze elkaars tegenpolen, maar ze delen één overheersend gevoel: eenzaamheid. Wanneer ze op een dag besluiten om een dure spijkerbroek te stelen, ontstaat er een vriendschap tussen de twee die onverbreekbaar lijkt. Ze delen alles: hun eerste feestjes en liefdes, de eerste pijn en rouw. Elisa en Beatrice zijn jong, verre van perfect, rebels en onafscheidelijk. Maar dan breekt er iets. Dertien jaar later is Beatrice een wereldberoemde persoonlijkheid, ze heeft miljoenen volgers op social media en een bestaan waar anderen alleen van kunnen dromen. Elisa, inmiddels moeder, had het veel moeilijker na hun breuk en probeert de betekenis van hun vriendschap te duiden.
  Een vriendschap is een krachtige, universele roman en Avallones grootste succes sinds ze internationaal doorbrak met haar debuut Staal.

Meer info

Toegevoegd door: