• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Een vriendschap RECENSIE

Elisa en Beatrice ontmoeten elkaar wanneer ze 14 zijn en beleven veel dingen. Ze zijn elkaar tegenpool maar allebei zijn ze wel heel eenzaam,terwijl ze alles delen met elkaar liefde's, vriendjes maar dan is de vriendschap over en Elisa wordt Moeder van een zoon terwijl Beatrice veel media aandacht heeft.Ze is wel heel veel gepest op school want ja ze was toch een apart kind totdat ze door toedoen van dr moeder in een stadje aan de toscaanse kust terecht kwam.Dr broer en dr moeder gebruikte wiet en die waren ff alles kwijt.Later deed ze met dr moeder ook blowen.Ze was gek op poezie, Maar gelukkig komen ze elkaar weer tegen de vriendschap is er wel maar dan heel anders maar toch ook vertrouwd.Haar vader die zich zelf niet kon oppakken hij ging alleen naar werk en verder zat hij thuis in joggingpakken en verder niks. Ook Beatrice had genoeg mee gemaakt in dr leven dr vader die vreemd ging. Maar ze hebben elkaar weer gevonden dat is toch Vriendschap.

Vond het verhaal wel heel door elkaar lopen heden/verleden vond het moeilijk om het te lezen.Het heeft wel ff geduurd voordat ik er toch in zat. Zal hem niet gauw meer lezen of kopen.

Maar wel fijn dat ik heb mogen meedoen met jullie Boek actie en om te kijken wat men er van vond

 

Een vriendschap

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Elisa en Beatrice ontmoetten elkaar toen ze veertien waren, in een stadje aan de Toscaanse kust. Elisa belandde daar door een reeks onbegrijpelijke beslissingen van haar moeder, terwijl Beatrice er al haar hele leven woonde. In alles zijn ze elkaars tegenpolen, maar ze delen één overheersend gevoel: eenzaamheid. Wanneer ze op een dag besluiten om een dure spijkerbroek te stelen, ontstaat er een vriendschap tussen de twee die onverbreekbaar lijkt. Ze delen alles: hun eerste feestjes en liefdes, de eerste pijn en rouw. Elisa en Beatrice zijn jong, verre van perfect, rebels en onafscheidelijk. Maar dan breekt er iets. Dertien jaar later is Beatrice een wereldberoemde persoonlijkheid, ze heeft miljoenen volgers op social media en een bestaan waar anderen alleen van kunnen dromen. Elisa, inmiddels moeder, had het veel moeilijker na hun breuk en probeert de betekenis van hun vriendschap te duiden.
  Een vriendschap is een krachtige, universele roman en Avallones grootste succes sinds ze internationaal doorbrak met haar debuut Staal.

Meer info

Toegevoegd door: