• mijn waardering

Het Papieren Paleis. Een wisselend boek RECENSIE

Elle is gelukkig getrouwd en heeft 3 kinderen. Samen met haar gezin, haar moeder en jeugdvriend Jonas en zijn vrouw Gina brengen ze hun vakantie door in Het Papieren Paleis, waar zowel Elle als Jonas tijden van hun jeugd doorbracht. 

 

Op een avond glippen Elle en Jonas weg en hebben seks.

De volgende 24 uur staat Elle voor een lastige keuze: haar gezin of toch Jonas

 

Voor de Chicklit.nl Leesclub mocht ik dit boek ontvangen en lezen, waarvoor dank.

Wat ik meteen al kan zeggen is dat het boek heel wisselend is. Soms lijkt het net of het door 2 personen is geschreven. Van poëtisch taalgebruik gaat het naar plat en soms zelf obsceen.  Het poëtisch had mijn voorkeur omdat je je dan waant op de plek waar het verhaal zich op dat moment afspeelt. 

Het verloop van het verhaal is net zo wisselend : van onderhoudend en spannend, naar traag en saai. Heel bijzonder eigenlijk. 

Verder vind ik de genoemde keuze achter op de flap niet echt tot uiting komen, maar de quote op de voorkant wel. Het gaat naar mijn mening ook meer over een familiegeschiedenis dan over wat Elle gaat kiezen. Soms lijkt het net een biografie over Elle.

Toch had ik het boek niet willen missen omdat de schrijfstijl zo bijzonder was en dat het boek grotendeels toch best interessant was.

Ik geef dit boek 3 sterren en ben toch wel nieuwsgierig naar een volgen boek van deze auteur. 

 

 

Het papieren paleis

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (17 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op een vroege zomerochtend, lang voordat de anderen wakker worden, duikt de vijftigjarige Elle Bishop in het ijskoude water van het meertje naast Het papieren paleis, het zomerhuis waar ze al sinds haar jeugd elke vakantie doorbrengt. Elle is gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen, maar deze ochtend is alles anders. De avond tevoren is ze tijdens het diner weggeglipt met Jonas, al sinds hun kindertijd haar beste vriend. Terwijl hun partners binnen zitten te kletsen hebben Jonas en Elle voor het eerst van hun leven seks met elkaar.

    De volgende vierentwintig uur zullen allesbepalend zijn voor Elle. Kiest ze voor het veilige bestaan dat ze zo zorgvuldig heeft opgebouwd? Of gooit ze alles overboord voor het leven met Jonas waar ze nooit eerder van durfde te dromen? Gaandeweg dringen de herinneringen aan haar jeugd zich steeds meer aan haar op. Hoewel ze een afschuwelijk deel daarvan altijd zo goed mogelijk verborgen heeft gehouden, wordt Elle nu gedwongen de confrontatie met zichzelf aan te gaan.
     

Meer info