• mijn waardering

Een echte feelgood, hopelijk komt er een vervolg… RECENSIE

Na Frankrijk en Italië neemt de schrijfster je dit keer mee naar Kreta. Je maakt kennis met Barbara, een jonge en creatieve onderneemster met een eigen dames kledinglijn en daarbij samenwerkt met haar vriend Norbert.

Nadat er vervalsingen in de markt opduiken en Barbara ontdekt dat Norbert hier wel eens achter zou kunnen zitten, gooit ze het roer om en zoekt ze de anonimiteit en rust op in Kreta. Daar ontmoet ze Andres, een echte charmante Griek die haar uitnodigt hem te ondersteunen bij zijn olijvenoogst.

Ieder jaar komen er in het najaar plukkers uit andere delen van Europa om hem te helpen met de olijvenoogst en hij biedt hen kost en inwoning aan. Barbara probeert “undercover” onder de naam Betty een bestaan op te bouwen op Kreta. Ze maakt, tussen de plukkers, ook kennis met Sanne, een jonge vrouw die, om privéomstandigheden, ook Nederland ontvlucht is en samen hebben ze meer gemeen dan dat ze vooraf van elkaar weten. Ze rekenen beiden af met hun verleden en proberen naar de toekomst te kijken. Zakelijk gaan ze met elkaar samen werken en ze voelen zich thuis in het authentieke leven op Kreta en worden opgenomen door de lokale bevolking.

Ik had al eerder "Een huis in Frankrijk" en "Weerzien in Italië" van deze schrijfster gelezen, de schrijfstijl is vlot, je ziet de personen echt voor je en haar covers zijn herkenbaar door de zomerse rieten hoeden die op alle covers zijn afgebeeld.

Deze feelgood eindigt zo dat ik heel erg hoop dat de schrijfster nog een vervolg zal schrijven, hoe vergaat het Barbara en Sanne in de toekomst op Kreta? Wat zijn hun toekomstplannen, zowel zakelijk als privé?

 

Winter op Kreta

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Modeontwerpster Barbara besluit vanwege gedoe op haar werk een paar dagen eerder naar Curaçao te gaan om al aan haar vakantie te beginnen. Daar aangekomen ziet ze haar man Norbert met een andere vrouw. Tot overmaat van ramp komt ze erachter dat Norbert degene is die haar bedrijf dwarsboomt. Verlangend naar rust gaat ze naar Kreta, waar ze echter heel wat meer vindt.

Meer info

Toegevoegd door: