• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De vermeende problemen van Rosalyn RECENSIE

In het boek ‘ de vermeende problemen van Rosalyn’ krijgen we een kijkje in het dagboek van Rosalyn. 

Rosalyn is singel, heeft een maatje teveel en schrijft over de problemen waar ze tegenaan loopt in het dagelijkse leven en de struggles die komen kijken bij het regelen van de bruiloft van haar zus als ceremoniemeester. 

Onderwerpen waar ze over schrijft zijn de meningen van anderen die constant bij haar terecht komen en waar ze volgens die anderen iets mee moet. Zo wordt ze gekoppeld aan een date waar ze helemaal niet op zit te wachten, verwacht iedereen dat ze met een +1 naar de bruiloft komt en zijn er nog een berg verwachtingen waar ze niet aan kan en wil voldoen. Want afvallen als je oke bent met hoe je eruitziet? Waarom zou je daar aan beginnen? 

We leven in het boek toe naar de bruiloft van de zus van Rosalyn waar door al die verwachtingen die niet waargemaakt kunnen worden een grote escalatie plaatsvindt. Komt het nog goed tussen moeder, oma, de zus van Rosalyn en zijzelf? 

Het boek is opgedeeld in zeven korte, verschillende delen waarin in elk deel een nieuw thema besproken wordt. 

Naarmate je het boek verder luistert- of leest- krijg je een beter beeld van de problemen waar Rosalyn tegen aanloopt en mee worstelt. De problemen die naar voren komen hebben onderwerpen waar menig vrouw tegenaan loopt dus er zal voor een ieder zeker herkenning zijn. 

De verschillende delen zijn kort wat prettig is zodat je niet te lang blijft hangen bij de problemen die soms wat zeurderig of negatief over kunnen komen. 

Het verhaal wordt voorgelezen door Jade Olieberg. Zij heeft een prima voorleesstem en heeft een duidelijke intonatie waardoor je de emoties in het verhaal goed meekrijgt. 

De vermeende problemen van Rosalyn

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (11 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rosalyn is vast doodongelukkig nu haar jongere zusje gaat trouwen. Maar daar is Rosalyn het niet mee eens. En dat zal ze iedereen laten weten ook.

  Rosalyn is ceremoniemeester voor haar zusje Gwen, die over twee weken gaat trouwen. Hoewel ze zelf in de veronderstelling was dat dit life event vooral om haar zusje draait, denkt haar omgeving daar anders over. Blijkbaar is de bruiloft Rosalyns deadline om haar leven op de rit te krijgen, zodat de bruiloftsgasten niet de hele tijd meewarig naar haar hoeven te kijken. Het zou enorm fijn zijn als Rosalyn vijf kilo zou afvallen, een vriend zou vinden, passie voor haar werk zou uitstralen en sowieso over het algemeen wat meer in haar kracht zou komen te staan.

  Aldus alle anderen. Ze voldoet niet aan het ideaalbeeld, en dus moet ze wel doodongelukkig zijn. Mooi niet. Rosalyn is dik tevreden met haar leven. En dat zal ze de wereld laten weten ook.

  Ze besluit een dagboek bij te houden. Maar dit dagboek gaat niet op slot. Nee, zij gaat hem voorlezen. Op de bruiloft van Gwen.

Meer info

Toegevoegd door: