• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De vermeende problemen van Rosalyn RECENSIE

Ik mocht dit luisterboek luisteren voor een recensie en ik mocht meteen een maand storytel gebruiken. Voordat ik me opgaf voor deze luisterclub had ik nog niet eerder van dit luisterboek gehoord. De cover sprak me niet meteen aan, de korte samenvatting daarentegen wel. Pas bij goed kijken zag ik dat het om een kapot champagneglas ging, de confetti die ernaast lag was wel duidelijk zichtbaar. Maar op basis van de cover zou ik het boek niet meteen aanklikken als ik aan het scrollen was op zoek naar een nieuw luisterboek.

Ik zag in de app dat het 7, vrij korte delen waren, en had zo’n vermoeden dat ik het redelijk snel uit zou hebben. Dit bleek ook zo te zijn, een flinke wandeling en nog een wasje wegvouwen en het boek was uit. Nu moet ik wel zeggen dat ik luisterboeken standaard op 1,5 snelheid luister. Met een boek op schoot heb ik eens, met hetzelfde luisterboek op mijn telefoon, getest met welke snelheid ik zelf ongeveer lees. Iets sneller dan 1,5 bleek maar op snelheid anderhalf vind ik het fijn luisteren.

Het taalgebruik in het boek van Rosalyn is wellicht iets te hip voor mij… Ze is een type dat overal een duidelijke mening over heeft, best onzeker is ook, maar waar zij problemen over maakt…tss…denk toch eerst even na voordat je iets doet of zegt. 1000 kraanvogels vouwen, dat snapt iedereen toch dat dit niet te doen is. Rosalyn houdt een dagboek bij en schrijft dus over haar vermeende problemen, het zijn eerder problemen die anderen zien, maar soms maakt ze zich er toch wel druk over, zoals met de kraanvogels dus.

In het boek maken we enkel goed kennis met Rosalyn zelf, de andere personen zijn meer bijfiguren en maken geen grote indruk op me. Grappige stukjes zijn er zeker wel, hoe Rosalyn probeert een plus een voor de bruiloft van haar zus te vinden bijvoorbeeld, en hoe ze de functieomschrijvingen van de vriendinnen van haar zus en die van haar zus beschreef vond ik ook grappig, scrum master oa, je zou er bijna rare gedachtes bij krijgen..het is dat ik weet wat het is.

Elk hoofdstuk is eigenlijk een apart kort stukje, blog of column zou ik het ook kunnen nomen, want het zou als vervolgverhaal in een weekblad kunnen staan.

Het luisterboek is prettig voorgelezen door Jade Olieberg.

 

De vermeende problemen van Rosalyn

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (11 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rosalyn is vast doodongelukkig nu haar jongere zusje gaat trouwen. Maar daar is Rosalyn het niet mee eens. En dat zal ze iedereen laten weten ook.

  Rosalyn is ceremoniemeester voor haar zusje Gwen, die over twee weken gaat trouwen. Hoewel ze zelf in de veronderstelling was dat dit life event vooral om haar zusje draait, denkt haar omgeving daar anders over. Blijkbaar is de bruiloft Rosalyns deadline om haar leven op de rit te krijgen, zodat de bruiloftsgasten niet de hele tijd meewarig naar haar hoeven te kijken. Het zou enorm fijn zijn als Rosalyn vijf kilo zou afvallen, een vriend zou vinden, passie voor haar werk zou uitstralen en sowieso over het algemeen wat meer in haar kracht zou komen te staan.

  Aldus alle anderen. Ze voldoet niet aan het ideaalbeeld, en dus moet ze wel doodongelukkig zijn. Mooi niet. Rosalyn is dik tevreden met haar leven. En dat zal ze de wereld laten weten ook.

  Ze besluit een dagboek bij te houden. Maar dit dagboek gaat niet op slot. Nee, zij gaat hem voorlezen. Op de bruiloft van Gwen.

Meer info

Toegevoegd door: