• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Alles wat mist RECENSIE

Alles wat mist- Melanie Conklin

Dit boek heb ik samen met de leesclub van Chicklit mogen mee lezen.
Ik had het boek al op de website voorbij zien komen, en de beschrijving sprak mij toen al erg aan.
Wat mij zo aansprak waren toch wel de thema's. Ik was heel erg benieuwd hoe de auteur deze thema's zou bespreken in het boek.
De cover is ook heel erg mooi vormgegeven. Het is een mooie hardcover.
Ook loopt de cover heel mooi door aan de achterkant.
De cover samen met de titel maakte mij erg nieuwschierig naar het verhaal.

Het verhaal wordt vertelt vanuit hoofdpersoon Maddy. Maddy is een jong meisje van 11 jaar die bij haar moeder en stiefvader woont. En nog heel erg verdrietig is om het verlies van haar vader.
Doordat Maddy in het verleden een rijke fantasie had, is ze erg voorzichtig met dingen delen met haar moeder en stiefvader. Die emoties daarbij zijn heel erg beeldend beschreven door de auteur.
Alle personages zijn heel erg goed beschreven en daardoor leer je de personages erg goed kennen.
Sommige personages zitten ook echt in mijn hart.
Ook de persoonlijke groei van de personages komen duidelijk naar voren in het boek. Vooral Maddy maakt een hele mooie persoonlijke groei mee.
Mijn favoriete personage was stiefvader Stan. Een hele lieve man voor zijn vrouw en hele lieve stiefvader voor Maddy.

De auteur heeft een hele fijne, vlotte en beeldende schrijfstijl.
Het boek leest erg makkelijk en snel weg. Dit komt ook door de fijne lengte van de hoofdstukken.
Wat ik ook een pluspunt vind aan dit boek is dat moeilijke woorden uitgelegd worden wanneer die worden gebruikt.

De thema's die worden besproken zoals huiselijk geweld en rouw worden erg goed en mooi besproken in het boek. Erg fijn dat de thema's op deze manier bespreekbaar worden gemaakt en kinderen zichzelf hierin kunnen herkennen.

Mijn favoriete quote uit het boek:
"Dat iemand weg is, betekent niet dat je daarom niet meer van hem houdt, zelfs als je van iemand anders begint te houden. Er is plaats in je hart om van heel veel mensen te houden."

Chicklit heel erg bedankt dat ik deel mocht nemen aan deze leesclub!
 

Alles wat mist

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (19 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als Maddy een mysterieuze jongen ontmoet in de bossen, schrikt ze zich kapot. Ze is er bijna zeker van dat dit de jongen is die al zes maanden wordt vermist - Billy. Ze is er bíjna zeker van, hij zou er ook gewoon heel veel op kunnen lijken. Omdat Maddy in het verleden heeft bewezen een nogal rijke fantasie te hebben, vermoed ze dat niemand haar zal geloven. Haar moeder niet, haar stiefvader niet en zéker niet de politie. Daarom gaat ze zelf maar op onderzoek uit. In haar zoektocht moet ze de strijd aangaan met spoken uit haar verleden. Haar beste vriendin raakt ondertussen steeds verder van haar verwijderd, de band met haar stiefvader, die nooít (maar echt nooit) haar échte vader zal vervangen wordt er niet beter op en ze weet ook niet meer zo goed wat ze voor deze mysterieuze jongen in het bos voelt. Melanie Conklin behandelt zware thema's als rouw en huiselijk geweld op een heel eerlijke en luchtige manier, met veel humor. Alles wat mist is een hoopvol boek over vriendschap en familie.

Meer info