• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Alles wat mist RECENSIE

De kaft van het boek maakte mij nieuwsgierig. Op de fiets een meisje met een hond erbij.
En de titel: alles wat mist... die kun je op verschillende manieren interpreteren.

De hoofdpersoon is een meisje, Maddy. Je wordt meegenomen in de wereld van Maddy en maakt kennis met de mensen in haar leven. Cress, haar vriendin, haar moeder, Stan haar stiefvader, Diesel en z'n broertjes.
In het bos ontmoet Maddy een jongen en zij denkt gelijk dat het de jongen is die vermist is. Maar Maddy durft niet de politie te bellen, want in het verleden heeft ze dat iets te vaak gedaan en is bang dat ze nu niet meer wordt geloofd.
En daarmee begint het avontuur. Ze gaat op zoek naar bewijs. Ondertussen gaat het ook over de band tussen Maddy en haar stiefvader. Ze heeft moeite met hem en mist haar eigen vader.

De manier van schrijven is erg prettig. Je wordt meegenomen in het verhaal en wordt benieuwd hoe het zit. Het wordt rustig opgebouwd en naarmate je verder in het verhaal komt, wordt het spannender.
De karakters worden goed uitgewerkt. Met name die van Maddy, die door het hele boek heen een ontwikkeling doormaakt. Daarnaast heb je nog Diesel, volgens Maddy is hij een pestkop. Maar is dat wel zo? Ook Cress maakt een verandering door.
Aan het eind volgt een mooie ontknoping op meerdere gebieden.

Het boek is opgebouwd in korte hoofdstukken wat fijn leest. Je kunt het boek even wegleggen, maar als je het weer oppakt, lees je zo weer verder. Het boek behandeld op een goed te lezen manier, thema’s als verlies, rouw en vriendschap. Het is bedoelt voor jongere lezers, maar ook de oudere doelgroep kan plezier hebben van dit boek, juist omdat het pakkend is geschreven.
 

 

Alles wat mist

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (19 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als Maddy een mysterieuze jongen ontmoet in de bossen, schrikt ze zich kapot. Ze is er bijna zeker van dat dit de jongen is die al zes maanden wordt vermist - Billy. Ze is er bíjna zeker van, hij zou er ook gewoon heel veel op kunnen lijken. Omdat Maddy in het verleden heeft bewezen een nogal rijke fantasie te hebben, vermoed ze dat niemand haar zal geloven. Haar moeder niet, haar stiefvader niet en zéker niet de politie. Daarom gaat ze zelf maar op onderzoek uit. In haar zoektocht moet ze de strijd aangaan met spoken uit haar verleden. Haar beste vriendin raakt ondertussen steeds verder van haar verwijderd, de band met haar stiefvader, die nooít (maar echt nooit) haar échte vader zal vervangen wordt er niet beter op en ze weet ook niet meer zo goed wat ze voor deze mysterieuze jongen in het bos voelt. Melanie Conklin behandelt zware thema's als rouw en huiselijk geweld op een heel eerlijke en luchtige manier, met veel humor. Alles wat mist is een hoopvol boek over vriendschap en familie.

Meer info