• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Uit de keuken van Xi'an Famous Foods RECENSIE

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods - Jason Wang

 

Een dik kookboek met een prachtige cover waarop de heerlijkste gerechten staan afgebeeld.

Het water liep me al in de mond toen ik het boek uitpakte!!

De eerste indruk van het boek was dus dat het een dikke was, met als het goed was veel gerechten en informatie!! 

Mijn eerste gedachten werden niet teleurgesteld.

 

Vervolgens heb ik het van voor tot achter doorgebladerd en gekeken welk gerecht ik gelijk kon maken omdat ik de ingrediënten al in huis had. 

Dat was wel even een lastige klus omdat er veel ‘aparte’ ingrediënten in stonden. 

Nadat ik een paar gerechten uitgezocht had en de onbekende benodigdheden had op geschreven ben ik naar de Chinese toko in de stad gegaan. 

Een lieve mevrouw hielp me met vertalen want overal op stond Chinees geschreven en die taal kan ik niet lezen🤣.

Met mijn aankopen ben ik vervolgens de keuken in gedoken om de uitgezochte gerechten te gaan maken.

Voor mij als hobby kok was het volgen van de recepten niet moeilijk maar een beginner zal het best lastig vinden.

De heerlijke geuren die uit de keuken kwamen verleidden mijn partner om alvast wat uit de pannen te snoepen, de enige vraag die ik kreeg was of we al aan tafel konden!

De gemaakte gerechten waren dan ook heerlijk, de Aziatische keuken is één van mijn favorieten.

 

Dit prachtige kookboek is erg overzichtelijk en heeft de mooiste foto’s.

Er staat daarnaast veel interessante informatie en handige weetjes in.

Dit kookboek vind ik een aanrader voor liefhebbers van koken en de Aziatische keuken.

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (10 stemmen)
  • Omschrijving:

    'In de winter van 2005 opende een hardwerkende immigrant genaamd David Shi (ook bekend als mijn vader) een winkel in Flushing, New York, om boba of bubbletea te verkopen - taaie tapiocaparels in een mengsel van suiker en poederthee, op smaak gebracht met siroop die smaakt naar nepmango. Maar in New York schoten, ook toen al, bubbleteawinkels als paddenstoelen uit de grond en was de concurrentie hevig. Dus mijn vader besloot 't anders te gaan doen. Vanuit een piepkleine keuken begon hij het eten te verkopen uit onze geboorteplaats: Xi'an, China.'

    Het nieuws over de man die vanuit een kleine afhaalkeuken betaalbaar streetfood verkocht, verspreidde zich al snel. Denk aan liang pi; een gerecht met koude noedels in een saus die in elke mogelijke smaakcategorie valt, versgemaakte biang-biang noedels met een hitte die zo intens is dat je direct gaat zweten, en gekarameliseerd varkensvlees op flatbread. Algauw stonden mensen in de rij voor de noedels en om de overgebleven saus direct uit het kommetje op te slurpen. Niet lang daarna stonden ook culi-grootheden als Anthony Bourdain en Andrew Zimmern voor de deur, en de foodbloggers van Chowhound en Serious Eats.

     

Meer info

Toegevoegd door: