• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Stad van meisjes RECENSIE

Vivian krijgt een brief van Angela met de vraag: Wat heb jij voor mij vader betekend?

De cover van het boek ziet er prachtig uit. Mooie kleuren, de (showbizz) veren en de verdikte letters van de titel stralen luxe uit. Dat belooft wat moois!

In het eerste deel van het verhaal vertelt Vivian hoe het haar vergaat bij tante Peg in New York, waar ze na slechte resultaten op school, door haar ouders naartoe is gestuurd. Daar komt ze terecht in een vrij en wild wereldje van uitgaan, drinken en mannen. In dit deel van het boek gebeurt niet zoveel, je wordt vooral meegenomen in het losbollige leven van Vivian. De schrijfstijl is toegankelijk, het is net alsof Vivian jou als lezer over haar leven zit te vertellen. Hierdoor wil je doorgaan met het boek, weten wat er volgt. Dan volgt er een ingrijpende gebeurtenis en grijpt Walter, de broer van Vivian in:

“Vie, buiten is de echte wereld. Op een gegeven moment moet je de ballonnen en slingers opbergen.”

Hierna krijgt het boek meer diepgang, het laatste deel is het sterkst. Had de auteur het eerste deel dan in moeten korten? Wat mij betreft niet. Het eerste deel was oppervlakkig en veel van hetzelfde. Maar ook goed geschreven, met humor en een zeer beeldend, leuk verhaal.

Al met al een prima boek, met plezier gelezen.

Stad van meisjes

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    New York, 1940. De negentienjarige Vivian Morris heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald, en haar ouders besluiten dat ze bij haar tante in New York moet gaan wonen. Haar tante is de eigenaar van de Lily Playhouse, een roemrucht maar vervallen theater in Manhattan,
    en Vivian voelt zich meteen thuis in de extravagante en onconventionele wereld van acteurs en showgirls. Ze mag achter de schermen werken en de kostuums ontwerpen, maar als ze een schandaal veroorzaakt staat haar wereld op zijn kop en zal ze pas jaren later alle gevolgen
    kunnen overzien.


    Stad van meisjes is een bijzondere en fonkelende roman over een vrouw die in opstand komt en vecht voor de vrijheid om zichzelf te zijn en om te kiezen voor een liefde die anders is dan anders.

Meer info

Toegevoegd door: