• mijn waardering

Herkenbaar en realistisch RECENSIE

Wat is Billy heerlijk herkenbaar neergezet, ik denk dat iedereen wel zo’n vriendin heeft! Rond de dertig gaan de meeste vriendinnen trouwen, kopen een huis en krijgen een kindje en iedereen heeft wel een zo’n vriendin die lang op kamers blijft wonen, nog veel gaat stappen en met de meest vreemde mannen op date gaat!

Het verhaal leest heel realistisch, Billy heeft een baas Matthew die op het werk niet echt vriendelijk is maar waar ze toch steeds meer voor gaat voelen. Door de persoonlijke gesprekken leert ze hem op een andere manier kennen.

In het boek wordt het dagelijks leven van Billy, afgewisseld door de gebeurtenissen van Carmen in het verleden. Carmen is de ex van Matthew en door de gebeurtenissen in het verleden begrijp je heel goed waarom Carmen gevlucht is maar je krijgt ook veel respect voor de jonge Billy als ze inziet dat ze Matthew nooit voor zich kan winnen.

Het boek leest heel beeldend, je ziet de personen en omgeving echt voor je. De schrijfstijl is vlot en op diverse momenten heb je empathie voor Carmen, dan weer voor Billy en dan weer voor Matthew.

Vooral ook Nina, de 8-jarige dochter van Carmen en Matthew, is levensecht beschreven, een meisje van 8 jaar die het nodige heeft meegemaakt, niet goed weet wat er aan de hand is en toch ook Billy heel graag mag.

Ik zal niet teveel prijs geven, ik zeg vooral gaan lezen zodat je “Je moest eens weten” met een voldaan gevoel dicht slaat!

Mocht je al lang fan zijn van deze schrijfster dan valt het op dat je in ieder boek weer een favoriet personage leert kennen, na Frenkie in “Ik vergeet je niet” is Billy zeker ook een herkenbare collega en/of vriendin die iedereen herkent!

Je moest eens weten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (20 stemmen)
 • Omschrijving:

  Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets.

  Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

   

Meer info