• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het verborgen land 1 - Het verborgen land RECENSIE

Sprookjesland komt tot leven!

Wat zou er gebeuren als het sprookjesland van de Efteling ineens een echt land zou zijn. Een land waarbij Rapunzel en Doornroosje bij elkaar op de koffie kunnen. Waar Roodkapje een crush heeft op Jaap (ja, die van de bonenstaak). En wat als je nou naar dit land toe kan. Je moet wel eerst een magisch sprookjesboek hebben waar je doorheen kan vallen. Maar dan ben je er!

Dit gebeurt met Alexandra en Koen. De tweeling heeft een moeilijke tijd na het overlijden van hun vader. Hun moeder werkt heel veel en hun oma woont ver weg. Alexandra doet het heel goed op school, maar Koen lijkt de hoop een beetje opgegeven te hebben. En dan is daar hun oma, die hun het sprookjesboek cadeau geeft waar ze vroeger altijd uit voorlazen. Een wel heel magisch sprookjesboek.

En zo komen ze in het sprookjesland, waar ze al hun helden tegenkomen. Zoals vaak in deze boeken moeten ze op een queeste door het hele land om weer terug naar huis te komen. De boze koningin en de nazaten van de Grote Boze Wolf zitten ze op de hielen.

Het is een leuk afwisselend avontuur. Ik vond het verhaal wel wat voorspelbaar, maar toch met verrassende elementen. Heel leuk zijn de beroemde sprookjesfiguren die ze tegen komen en waar nu veel meer karakter uit spreekt dan in de sprookjes. Ik ben met name een fan van de toch wel erg ijdele Roodkapje. Alexandra is een beetje starstruck en juist Koen komt hier goed tot zijn recht. Zijn opmerkingen zijn lekker bijdehand en hij reageert snel in noodsituaties.

Al met al heel vermakelijk leesvoer en ik kijk uit naar een volgend deel!

Het verborgen land 1 - Het verborgen land

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  De tweeling Alexandra en Koen kunnen niet méér van elkaar verschillen. Alexandra heeft overal een antwoord op en Koen gebruikt de schooltijd liever om een beetje bij te slapen. Als ze een oud sprookjesboek krijgen van hun oma, verandert alles. Ze vallen door het boek en belanden in een bizarre sprookjeswereld. Zo struikelen ze het Koninkrijk van Roodkapje in en komen ze terecht voor het enorme paleis van Assepoester. Om uit deze parallelle wereld weg te komen moeten ze voorwerpen verzamelen. En dat zijn niet de makkelijkste: het haar van Rapunzel, het glazen muiltje van Assepoester en nog veel meer. Een bloedspannende tocht door koninkrijken en donkere bossen volgt. Helaas zijn ze niet de enige met deze missie. In de verte een zwarte schim, een flits in een spiegel. De boze stiefmoeder van Sneeuwwitje is onderweg.

   

Meer info

Toegevoegd door: