• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het verborgen land 1 - Het verborgen land RECENSIE

Het boek gaat over een tweeling die in een oud sprookjesboek valt. Daar komen ze alle bekende sprookjes tegen. Om weer thuis te komen moet de tweeling in een zoektocht een aantal magische voorwerpen zien te bemachtigen.

Een fijn en leuk boek om te lezen, vanaf de eerste zin had het boek mijn aandacht. De tweeling maakt een hele ontwikkeling door. Sommige sprookjes figuren komen blijken verrassend anders dan gedacht, nadat hun sprookje eindigde. 

De schrijfstijl was heel fijn om te lezen, door de schrijfstijl is het een vrij makkelijk boek om in weg te duiken. Als ik er een avond voor ging zitten was ik snel al zo 50 a 100 pagina´s verder. Er zat een duidelijke verhaallijn in, de werelden waren goed van elkaar te onderscheiden. De schrijf is een acteur, vooral bekend van de serie Glee. Dit boek is deel 1 van een reeks, naar de rest van de reeks ben ik heel benieuwd na het lezen van deel 1. Het boek is ook leuk om voor te lezen, voorgelezen komt het boek nog meer tot zijn recht. In het boek zit een goede spanningsboog waardoor elk stukje spannend is vaak rest de vraag welk sprookjes figuur komen ze nu tegen.

Het is een fijn en leuk boek, ik zou hem zeker nog een keer lezen. Het boek nam mij als lezer gelijk mee op het avontuur in wat de tweeling beleeft. In het boek komen ook onderwerpen langs waar iedereen mee te maken heeft gehad of ooit nog krijgt.

Het verborgen land 1 - Het verborgen land

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (15 stemmen)
  • Omschrijving:

    De tweeling Alexandra en Koen kunnen niet méér van elkaar verschillen. Alexandra heeft overal een antwoord op en Koen gebruikt de schooltijd liever om een beetje bij te slapen. Als ze een oud sprookjesboek krijgen van hun oma, verandert alles. Ze vallen door het boek en belanden in een bizarre sprookjeswereld. Zo struikelen ze het Koninkrijk van Roodkapje in en komen ze terecht voor het enorme paleis van Assepoester. Om uit deze parallelle wereld weg te komen moeten ze voorwerpen verzamelen. En dat zijn niet de makkelijkste: het haar van Rapunzel, het glazen muiltje van Assepoester en nog veel meer. Een bloedspannende tocht door koninkrijken en donkere bossen volgt. Helaas zijn ze niet de enige met deze missie. In de verte een zwarte schim, een flits in een spiegel. De boze stiefmoeder van Sneeuwwitje is onderweg.

     

Meer info

Toegevoegd door: