• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het verborgen land 1 - Het verborgen land RECENSIE

“Het maakt niet uit hoe erg je gekwetst bent of hoeveel pijn het doet, het gaat erom wat je ermee doet. Je kunt blijven huilen, of je besluit om er iets mee te doen.Quote van Kikkertje 

De Strijd om de Magische Wens is geschreven door Chris Colfer, een auteur die bij mij alleen bekend was als een acteur uit Glee. 

Alexandra en Koen, een tweeling van bijna 12, hebben een zware tijd achter de rug. Hun vader is verongelukt, daardoor moet hun moeder meer werken om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen en hebben ze hun geliefde koophuis moeten verkopen en zijn ze in een kleiner huurhuis gaan wonen. 

Op hun 12de verjaardag krijgt de tweeling een bijzonder cadeau van hun geliefde oma, het sprookjesboek Toverland, een zeer oud familie-erfstuk. Hun vader vertelde toen ze jonger waren ook altijd sprookjes uit dat boek. Daar hebben ze veel mooie herinneringen aan.

Al snel blijk dat het sprookjesboek een magisch boek is en uiteindelijk verdwijnen Koen en Alexandra in het sprookjesboek en komen ze in Toverland terecht. In Toverland wonen de sprookjesfiguren die wij kennen uit de verhalen van Grimm en Anderson, alleen zijn hun verhalen achter de schermen doorgegaan, het vervolgleven na “en zij leefden nog lang en gelukkig”.

De tweeling kan alleen thuiskomen met behulp van de Wensspreuk. Hiervoor moeten zij allerlei bijzondere ingrediënten verzamelen, die in heel Toverland verspreid liggen. Gelukkig hebben ze een dagboek van iemand gevonden, die ook op zoek was naar deze ingrediënten en in het dagboek staan raadsels die verwijzen naar waar ze de ingrediënten eventueel kunnen vinden. 

Op zoek naar de ingrediënten beleeft de tweeling allerlei spannende avonturen. Lukt het de tweeling om alle ingrediënten te vinden en om weer thuis te komen?

Het boek ziet er geweldig uit! Het valt door de mooie kleurrijke cover meteen op. Het is een lekker dik boek met een fijn lettertype en ieder hoofdstuk heeft een illustratie. Het  boek leest ook heerlijk weg, mede dankzij de goede opbouw, alleen de eerste 100 pagina’s waren wat mij betreft iets te langdradig, het duurde te lang voordat de tweeling in Toverland terecht kwam. 

Eenmaal in Toverland terechtgekomen leest het als een wervelwind. Door de spannende avonturen wil je het boek niet meer wegleggen. 

De tweeling komt zeer sympathiek over, ze zijn alleen een iets te stereotype tweeling (de één leert graag en is vrij eenzaam, de ander is precies het tegenovergestelde). In het verhaal groeien ze ook allebei op persoonlijk gebied.

De sprookjesfiguren leer je beter kennen, je weet nu hoe hun leven na de sprookjesverhalen verder is verlopen en wat hun huidige leven is. Dit is iets wat ik nog nooit ben tegengekomen en daarom vind ik dit dan ook zeer origineel. 

De Strijd om de Magische Wens is een heerlijk boek om te lezen, ook voor volwassenen. Het verhaal is zeer origineel (wij leren de sprookjesfiguren nu ook kennen na “en zij leefden nog lang en gelukkig”), er zit ook wat ontluikende adolescentie in en zelfs omgaan met verlies wordt niet geschuwd. De droge opmerkingen van Koen zijn ook zeer grappig.

Wat zeer jammer is, is dat het begin iets te traag is en dat er vertaalfouten in staan, maar dat ligt uiteraard niet aan de schrijver. Voor volwassenen is het soms te voorspelbaar.

Ik geef dit boek dan ook 4 hartjes.

Het leven kan op een sprookje lijken, maar zelfs in een sprookjeswereld is het niet altijd rozengeur en maneschijn.Quote van mij😁

Het verborgen land 1 - Het verborgen land

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  De tweeling Alexandra en Koen kunnen niet méér van elkaar verschillen. Alexandra heeft overal een antwoord op en Koen gebruikt de schooltijd liever om een beetje bij te slapen. Als ze een oud sprookjesboek krijgen van hun oma, verandert alles. Ze vallen door het boek en belanden in een bizarre sprookjeswereld. Zo struikelen ze het Koninkrijk van Roodkapje in en komen ze terecht voor het enorme paleis van Assepoester. Om uit deze parallelle wereld weg te komen moeten ze voorwerpen verzamelen. En dat zijn niet de makkelijkste: het haar van Rapunzel, het glazen muiltje van Assepoester en nog veel meer. Een bloedspannende tocht door koninkrijken en donkere bossen volgt. Helaas zijn ze niet de enige met deze missie. In de verte een zwarte schim, een flits in een spiegel. De boze stiefmoeder van Sneeuwwitje is onderweg.

   

Meer info

Toegevoegd door: