• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Je moest eens weten RECENSIE

Dit was mijn eerste kennismaking met Gillian King. Ik zag heel veel over dit boek langs komen op Instagram en het maakte mij erg nieuwschierig. 
Mijn verwachtingen waren dan ook erg hoog.
Niet alleen alle positieve reacties over eerdere boeken van Gillian maakte mij nieuwsgierig . Maar ook deze mooie, romantische maar ook mysterieuze cover.

Gillian heeft een mooie en vlotte schrijfstijl. 
Er zit een hele mooie opbouw in het verhaal.
Je krijgt steeds meer informatie door het boek heen, maar toch komt er dan weer iets anders bij.
Je wil door blijven lezen om te weten hoe het precies zit.

De personages zijn erg mooi beschreven en goed uitgewerkt.  Je voelt de verschillende emoties, maar ook de chemie tussen Matthew en Billy is erg goed beschreven. Het zijn personages met verschillende karakters.  Zo heb ik ook zeker een favoriete personage. Dat is Matthew. Een mysterieuze man, maar zo liefdevol, zorgzaam en respectvol.  De persoon die plots opduikt is mijn minst favoriete personage.  Maar dat komt omdat ik mij niet kan vinden in de beweegredenen van haar acties. 

Je moest eens weten is een realistisch, emotioneel, liefdevol, verdrietig en meeslepend verhaal met diepgang.
Er zitten meerdere thema's in dit boek verwerkt zoals trauma's,  rouw, schuldgevoelens, verdriet, liefde en familie.

" Als een gebroken vaas waar ik iedere dag een paar stukjes van aan elkaar lijm. Tot hij weer heel is. Heel, maar tegelijkertijd voor altijd gebarsten "

Ik vond het een hele leuke eerste kennismaking met de boeken van Gillian King.
Ik ga ook zeker meer boeken van haar lezen.

Je moest eens weten is ook zeker een aanrader.
Het boek krijgt van mij ⭐⭐⭐⭐

Je moest eens weten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (22 stemmen)
  • Omschrijving:

    Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets.

    Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

     

Meer info