• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Je moest eens weten RECENSIE

Voor de boekenclub van Chicklit.nl mocht ik het boek, "je moest eens weten". Van Gillian King lezen. 

Wat een geluk want deze stond natuurlijk al op mijn wensenlijst toen bekend werd dat dit boek eraan kwam. 

Waar ik in het begin dacht elke week een paar hoofdstukken te lezen ivm de fases voor de boekenclub. Was dit na een halve dag niet meer mogelijk. Ik kon niet anders als aan dit boek denken en heb hem dan ook pas weer weggelegd toen hij uit was. 

Het boek is een echte page-turner. Die je het verhaal inzuigt. Waardoor het niet mogelijk is het boek weg te leggen. Want tijdens het lezen van dit verhaal komen er vragen bij je op, die je beantwoord wilt zien. Je gedachten gaan meerdere kanten op, en telkens als je denkt te weten wat er gaat gebeuren word je keer op keer verrast. 

De personages zijn herkenbaar en verrassend. Ze voelen aan als bekende. Je leeft met ze me. De ene keer lach je mee, de andere keer huil je mee. 

De spanning tussen Billy en Matthew, heerlijk! Waar ik in het begin en gedurende het boek soms een hekel kreeg aan personages konden ze mij dan later toch positief verrassen.  

Vorig jaar hoorde ik de term Real-Good en dat is dit boek ook zeker weer, een boek die je gelezen wilt hebben. 

Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die van het Feelgood-genre houdt. 

En het krijgt van mij 5 sterren. 

Je moest eens weten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (20 stemmen)
 • Omschrijving:

  Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets.

  Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

   

Meer info