• mijn waardering

Een ware Feel all RECENSIE

"Gillian King is een van de meest gewaardeerde feelgoodschrijvers van Nederland. Haar boeken kenmerken zich door een combinatie van herkenbare emotionele gebeurtenissen, levensechte personages en diepere, maatschappelijke laag."

Dit staat op de achterflap van het boek. En ik zou het niet beter kunnen verwoorden. Want ook in dit boek weet ze weer maatschappelijke thema's te verwerken. Denkende aan rouw, schuldgevoel, liefde, ouderschap, herkansingen, scheiding. Verschillende emoties die toch zo dicht bij elkaar staan.

We volgen het leven van Billy, Matthew en Carmen op de voet. Zo uit het leven gegrepen personages. Het zouden zomaar je buren kunnen zijn. Ondanks het verdriet waarvan je weet dat het komen gaat. Doet het boek heel luchtig aan. Dat maakt het lezen heel prettig. Hier en daar komt ook de nodige humor voorbij. Zeker herkenbare situaties ook.

De wisselende perspectieven vind ik erg fijn. We kijken mee over de schouders van Matthew, Billy & Carmen. Het maakt dat je elk van hun steeds beter leert kennen, en hun keuzes beter begrijpt.

Mijn favoriet is toch wel Matthew.. Hij heeft alleen de zorg voor zijn 5-jarige dochter Nina. En leid een goedlopend bedrijf. Maar ook ontfermt hij zich over Carmen. Het is zo'n lieve man ook.

Nina's moeder, Carmen, woont niet meer bij hen. Zij  heeft tijd en ruimte nodig om aan zichzelf te werken. Ondanks dat ik haar een egoïstisch personage vind, heb ik het toch wel te doen met haar. En kan ik toch wel meer begrip op brengen voor bepaalde keuzes/handelingen.

Billy maakt naar mijn idee de meeste groei door. Ze transformeert van flierefluiter naar een mooie volwassen vrouw. Ik moest om haar acties toch wel het meeste lachen.. "Zandbak toestand"..

De chemie tussen Matthew en Billy is zo aanwezig. Je gunt ze beide zoveel geluk. Maar ook Nina, pfoe wat had ik het te doen met dat meisje..  Ik wilde haar zo graag beet pakken en zeggen dat ze de allerliefste is..

Ik heb enorm genoten van dit boek ! Een ware "feel all".. 🌟🌟🌟🌟

Je moest eens weten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (20 stemmen)
 • Omschrijving:

  Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets.

  Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

   

Meer info